İHH Afrika'da 6 bin su kuyusu açtı

İnsani Yardım Vakfı tarafından, kuraklık ve susuzlukla mücadele eden 19 Afrika ülkesine, bugüne kadar 6 bin su kuyusu açıldığı bildirildi.

  • 846

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklıkla mücadele eden çok sayıda Afrika ülkesi için 1992'den bu yana çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.

İHH'nın, Afrika'nın büyük bölümünde su kuyusu açtığını dile getiren Aynacı, 'Afrika'da 24 yıl içinde yaklaşık 6 bin su kuyusu açtık. Bunlar, içme ve kullanmaya uygun olan su kuyularıdır. Suyun miktarı ve kalitesi bölgeden bölgeye farklılık arz ediyor. Bölgeye gittik, açtığımız kuyularda araştırma yaptık. Şiddetli kuraklığa rağmen kuyuların etkilenmediğini gördük' dedi.

Somali'de 150 bin kişi suyla buluşacak

Vakfın sondaj çalışmalarını Somali'nin başkenti Mogadişu'da yoğunlaştırdığını ifade eden Aynacı, şöyle devam etti:

'Somali'de 36 projenin 20'sini açtık. Derin sondaj projesini İslam Kalkınma Bankası ile müşterek yürütüyoruz. Arkadaşlarımız kalan 16'sının bitirilmesi için bölgedeler. Derin kuyularda bölgesine ve suyun debisine göre yaklaşık 5 bin kişiye yetecek seviyede su çıkabiliyor. Somali'nin kurak iklim yapısına az da olsa etkisi olacak. Ciddi oranda nüfusun yaşadığı bölgede 150 bin insanı suyla buluşturmuş olacağız. Somali'de, içme suyu, tarım ve hayvancılığa olanak sağlayacak suya erişebiliyoruz.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme