İçişleri Bakanı Iğdır'da

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Iğdır'daki terör saldırısına ilişkin, 'Milletimiz bilmelidir ki, bu hain saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Terör örgütü üyeleri silahlarını bırakıp memleketimizi terk edene kadar biz bu mücadeleyi en üstün şekilde yerine getirmeye ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz' dedi.

  • 1350

 İçişleri Bakanı Selami Altınok, Iğdır'daki terör saldırısına ilişkin, "Milletimiz bilmelidir ki, bu hain saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Terör örgütü üyeleri silahlarını bırakıp memleketimizi terk edene kadar biz bu mücadeleyi en üstün şekilde yerine getirmeye ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırının ardından kente gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, Iğdır Valiliği Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklama yaptı.

Altınok, iki gün önce Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Bugün de Iğdır'da, milletin beklediği hizmetleri yerine getirebilmek, bölgenin ekonomik ve sosyal yapısına katkıda bulunan gümrük hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi için gece gündüz çalışan 13 polis memurunun hain terör örgütü tarafından şehit edildiğini ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"Bütün milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Askerlerimize, polislerimize gani gani rahmet diliyorum. Milletimiz bilmelidir ki, bu hain saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Terör örgütü üyeleri silahlarını bırakıp memleketimizi terk edene kadar biz bu mücadeleyi en üstün şekilde yerine getirmeye ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin milli birliğe ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğu, 78 milyonun tek bayrak, tek vatan olmak için gayret gösterdiği bir ortamda, terör örgütü ne yaparsa yapsın, bu kardeşlik hukuku içerisinde yaşama arzumuzu yok edemeyecektir."

- "Kardeşlik duygusunun yok edilmesine izin vermeyin"

Altınok, terör örgütünün de amaçları arasında yer alan toplumdaki kardeşlik duygusunu yok edilmesine hiçbir zaman fırsat verilmemesini isteyerek, şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımızdan istirhamım, bu gibi durumlarda tarihten bugüne göstermiş olduğumuz vakur duruşumuzu  yine aynı şekilde devam ettirmek, acımızı yaşamak, şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissetmek ama aynı zamanda kardeşlik duygumuzu ortadan kaldırabilecek provokatif, bir takım mihrakların emellerine hizmet etmeme noktasında gayretli olmak lazım. Bu terör belasının üstesinden öyle veya böyle geleceğiz. Bu terör örgütünü bu memlekette yok etmeye, devletimiz de milletimiz de bütün kurumlarıyla gerekli çalışmayı yapmaktadır ve bu güce sahiptir." 

Bakmadan Geçme