Her müşterisinin fotoğrafını çekiyor

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde kahvehane işleten Kadir Çiçek'in 24 yıllık iş yerinin duvarını, fotoğraflarını çektiği müşterilerinin fotoğrafları süslüyor.

  • 745

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde kahvehane işleten Kadir Çiçek'in 24 yıllık iş yerinin duvarını, fotoğraflarını çektiği müşterilerinin fotoğrafları süslüyor.

İlçeye bağlı Çıkrıkçı Mahallesi'nde 1992 yılından beri işlettiği kahvehanesine gelen her müşterinin fotoğrafını çeken Çiçek, bunları önce masasının üzerinde, sayı artınca da çerçeveleterek duvarda sergilemeye başladı.

Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerini ilk açtığı günden beri 'hatıra olsun' diye müşterilerinin fotoğrafını çektiğini anlattı.

İlk yıllarda fotoğraf çekimi için eski tip fotoğraf makineleri kullandığını, teknoloji ilerledikçe dijital bir makine aldığını belirten Çiçek, son zamanlarda da müşterilerini cep telefonuyla görüntülediğini, bunun hep daha kolay hem de pratik olduğunu belirtti.

Fotoğrafları başlarda bir masanın üzerine yerleştirdiğini ifade eden Çiçek, 'Masada yer kalmayınca ve diğer müşterilerim de kendi fotoğraflarını sorunca ben de tablo oluşturdum. Müşterilerim de bunu daha çok beğendi. Dededen toruna bir albüm bu. İleride müşterilerim hayatını kaybettiği zaman onların çocukları, torunları buraya gelince yakınını görünce mutlu oluyor' dedi.

'Yaklaşık 10 bin kare fotoğraf çektim'Çiçek, Tekirdağ'ın büyükşehir yapılması öncesi Çıkrıkçı Mahallesi'nin köy olduğunu ve burada belirli sayıda kişinin yaşadığını kaydederek şunları belirtti: 'Eskiden burası köydü, Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştü. Müşterilerimiz belli ama eskisi kadar insan yaşamadığı için artık pek fotoğraf çekemiyorum. Bayramlarda çok yoğun oluyorum. Dışarıda yaşayan vatandaşlarımız buraya gelince ben de onların mutluluğunu fotoğraflıyorum artık. Ben kahvehaneye gelen herkesi fotoğrafladım. Yaklaşık 10 bin kare fotoğraf çekmişimdir. Bunların 800 tanesini ise karta bastırdım ve tablolaştırarak duvarıma astım. Bundan sonra da bu işe devam edeceğim.'

'Babasının son fotoğrafını bende gördü'

Kahvehanesinde güzel ve duygusal anların yaşandığını, yıllar sonra habersiz çekilen fotoğrafını gören müşterilerin mutlu olduğunu anlatan Çiçek, bir anısını şu sözlerle aktardı:

'Kahvede oturan 4 kardeşi çekmiştim. Bunların içinden İbrahim Akbulut, fotoğrafı çektikten kısa süre sonra rahmetli oldu. Oğlu İstanbul'da yaşıyor. Kurban Bayramı'nda mahalleye geldiğinde kahvehaneye de bayramlaşmak için geldiğinde babasının çekilmiş son fotoğrafını gördü. Hem mutlu oldu hem hüzünlendi. Fotoğrafın bir kopyasını aldı ve teşekkür etti bana. Bu durum da beni oldukça memnun ediyor.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme