Hastane temizliğinde dezenfektan yerine inek idrarı

Hindistan'ın Rajastan eyaletinde bir devlet hastanesi, kimyasal dezenfektanlar yerine inek idrarı kullanmaya hazırlanıyor.

  • 1668

Hindistan'ın Rajastan eyaletinde bir devlet hastanesi, kimyasal dezenfektanlar yerine inek idrarı kullanmaya hazırlanıyor. 

Hindistan basınında yer alan haberde, eyalet başkenti Jaipur'daki Sawai Man Singh (SMS) hastanesinin temizliğinde fenol dezenfektan maddesi yerine 15 gün boyunca inek idrarı kullanılacağı kaydedildi. 

SMS Hastanesi, Padhmeda'daki bir arıtma tesisinde hazırlanan ve "İnek Temizliği (Gau Clean)" adı verilen idrarın 15 gün boyunca deneneceğini ve kimyasal dezenfektanlar kadar etkili olup olmadığının kontrol edileceğini açıkladı.

SMS Hastanesi Müdürü Man Prakaş Şarma, inek idrarının dezenfektan etkisini test etmek için üç kişiden oluşan bir komisyon kurduklarını belirtti. Şarma, komisyonun, "İnek Temizliği"ni yoğun bakım üniteleri, hastaneler ve tıbbi malzemelerde test edeceğini söyledi. 

Rajastan İnek Yetiştirme Bakanı Otaram Dewasi de yaptığı açıklamada, "Öncelikli hedefimiz, ineklerin nasıl gelir kaynağı olabileceğini bulmak. İnsanların inek bakmasını istiyorsak, gelir elde edilmeli. Pathmedainek çiftliğindeki araştırmacılar, inek idrarını gelir kaynağı haline getirmek için uğraşıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Ülkede bazı Hindular, ineklerin idrarını sağlıklı olduğuna inandıkları için içeceklerine ve baharatlarına karıştırıyor.

Hindistan'daki aktarlarda inek idrarı, şeker hastalığı, kanser ve akciğer rahatsızlıkları için ilaç olarak da satılıyor.

Bakmadan Geçme