Hangi yüzle "Hayır" dememizi istiyorsunuz!

'Anadolu insanını dilini,dinini ve kültürünü bilmedikleri bilinmez bir coğrafyaya sürüklediler. Şimdi soruyorum ''Hayır' cılara yıllarca unuttuğunuz bu insanların karşısına hangi yüzle çıkıyorsunuz?' Almanya'dan yazarımız Adem Taflan'dan gurbetçilerin neden 'Evet' demesi gerektiğinin altının çizildiği bir yazı...

  • 3678

(Adem Taflan - Haber Platosu Özel)

 

Almanya ilk olarak Almanya ve Türkiye arasında 1961 yılında imzalanan İşgücü Anlaşması ile Türkleri işci olarak kabul ediyor.

Yapılan bu anlaşlamayı hiç merak edip okudunuz mu bilmem ?

Bu anlaşma yı sadeleştirilmiş şekilde sizlere sunmak istedim.

Ne den bu anlaşmayı sizlerle paylasıyorum peki ?

Avrupada Avrupalı Türkler adına konuşanların Türklerin Avrupaya geliş süreçleriyle ilgili afaki bilgilerin dışında bir bilgileri yokta ondan..Nasıl bu topraklara geldiğini bilmeyenlerin. burada ki toplumun geleceğine yön verebileceklerine inanmıyorum.Pe ki bu anlaşmanın imzalandıığı dönemde Ülkem de ne oluyordu.

Türkiye de 60 darbesi olmuş. Cemal Gürsel Paşa idarenin başındaydı.Adnan Menderes dönemin de böyle bir göç düşünülmemiştir.

1 Eylül 1961 yılın da bu anlaşma yürürlüğe girecektir.Pe ki bu Anlaşmanın yürürlüğe girdigi tarihte de hangi hükümet baştadır. 20 Kasım 1961 de darbeden sonra kurulan İsmet İnönü hükümeti vardır.

Bu ülkeyi yıllardır tek partiyle idare edenler ,Anadolu insanına iş ve aş temin edemeyenler !!!

Anadolu insanını dilini,dinini ve kültürünü bilmedikleri bilinmez bir coğrafyaya sürüklediler.

Yaptıkları devrimler milletin karnını doyurmamıştı .

Ne acı hikayeler dinledik, gelen birinci nesilden.

Hangisinden bahsedelim ki ?

Yazının tamamı için tıklayın...

Bakmadan Geçme