Güvenlik güçlerinden terör örgütüne büyük darbe

Şırnak merkez ile Silopi ilçesi, Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor.

  • 845

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" devam ediyor.

Yüzde 44'ü tamamlanan operasyonda çatışmalar Yeşilyurt, İsmet Paşa, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, bugüne kadar 202 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, operasyon boyunca 584 el yapımı patlayıcıyı bertaraf ederken, 109 barikatı kaldırdı ve 15 çukuru kapattı. Operasyonda, bin 798 ev güvenlik güçlerince arandı.

Teröristler duvarlarını deldikleri evlerden uzun namlulu silahlarla ve tuzakladıkları el yapımı patlayıcılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor. Teröristler, çatışmaların devam ettiği mahallelerde evlere büyük hasarlar verirken, terk ettikleri bölgelerdeki kamu binaları ve evleri de yakıyor.

Silopi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de yüzde 73'ü tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri Başak ve Barbaros mahallelerinde arama tarama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bir polisin şehit düştüğü, 4 polisin yaralandığı terör saldırısının ardından ilçe merkezinde yeniden barikatlar oluşturmaya çalışan teröristlere anında müdahale eden güvenlik güçleri, 8 teröristi etkisiz hale getirdi, 14 el yapımı patlayıcıyı imha etti. 

Nusaybin

Mardin'in Nusaybin ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Operasyonda, bugüne kadar 233 terörist etkisiz hale getirildi, 159 barikat kaldırıldı, 517 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince 42 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Mardin Valiliği, operasyon bölgesinin yüzde 45'inin teröristlerden arındırıldığını bildirdi.

Terör mağduru ailelere destek

Operasyon bölgesinden bin 107 kişi tahliye edilirken, ailelere 515 gıda paketi yardımı yapıldı, 858 kişi nöbetçi eczaneden faydalandı.

Mardin'de kendi imkanları doğrultusunda barınma ihtiyaçlarını karşılayan ailelere maddi destek sağlanıyor. 

Terör mağduru 300 kişi, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edildi. İşe başlayanlara 4 ay boyunca bin 300 lira ödeme yapılıyor.

Yüksekova

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının Cumhuriyet, Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde kararlılıkla yürüttüğü operasyonda, bugüne kadar 171 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan terör mağduru vatandaşlarının evlerine tünel açıp, barikatlar kuran terör örgütü mensupları, bu evlere büyük zarar verdi.

Evlerin kapı, pencere, dolap, kolon, kiriş, ev eşyaları ve harekete duyarlı lambalara PKK'lı teröristlerce kurulan tuzaklar, güvenlik güçlerinin dikkati sonucu imha edildi.

Bakmadan Geçme