Gözyaşı'nın feryadına sessiz kalmadılar

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de rejimin varil bombalı saldırısında yaralanan babası için 'Gözlerimi alıp babama verin'' diyen 5 yaşındaki Gözyaşı'nın feryadına sessiz kalmadı.

  • 660

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlip kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır'a yardım elini uzattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine, Mamun Halid Nasır'ın tedavisini üstlendiklerini belirtti.

Mamun'un 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın ''Gözlerimi alıp babama verin'' feryadına sesiz kalmadıklarını vurgulayan Karacaoğlu, 'Nasır için özel bir hastanede tedavi süreci başlatılacak. İlk etapta protez bacak takılacak. Sonraki evrelerde, varil bombasıyla yüzü yandığı ve gözleri görmediği için tedavisi bu alanda yürütülecek. Büyük ihtimalle sadece tek gözüne protez takılacak. İnşallah görmesi mümkün olacak' dedi.

Karacaoğlu, ayrıca Nasır ailesine gıda, soba, kömür ve yatak yardımı yapıldığını belirtti.

'Babam için çok mutlu oldum'

Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı da babası tedavi edileceği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Yardımda bulunan herkese teşekkür eden Gözyaşı, ''İnşallah babamın gözleri eski günlerdeki gibi görür' dedi.

Suriye'nin İdlip kentinde yaklaşık bir yıl önce, rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır, 1,5 ay önce eşi ve 5 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınmıştı. Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, Anadolu Ajansı aracılığıyla ''Gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleriyle babasının tedavisi için yardım eli uzatılmasını istemişti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme