Görmez: Kalbini, kendini imar etmeyen ömür yaşamış olmaz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Eğer bir insan zamanı kötü kullanmışsa ömür yaşamış olmaz, zaman tüketmiş olur. Kalbini, kendini ve dünyalarını imar etmeyen insanlar ömür yaşamış olmazlar' dedi.

  • 987

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Eğer bir insan zamanı kötü kullanmışsa ömür yaşamış olmaz, zaman tüketmiş olur. Kalbini, kendini ve dünyalarını imar etmeyen insanlar ömür yaşamış olmazlar' dedi.Görmez, Ahmet Hamdi Akseki Camisinde Cihannüma Platformu Derneği Ankara Temsilciliğince organize edilen programa katıldı. Sabah namazını kıldıran Görmez, burada bir konuşma yaptı.Görmez konuşmasında, 'Ömür imardan gelir. Eğer bir insan zamanı kötü kullanmışsa ömür yaşamış olmaz, zaman tüketmiş olur. Kalbini, kendini ve dünyalarını imar etmeyen insanlar ömür yaşamış olmazlar. Öncelikle her birimizin bize verilen ömür sermayesi üstünde düşünmesi lazım' dedi.

Hazreti Muhammed'in hadislerinde Allah'ın kıyamet gününde insanları öncelikle hangi hususlarda hesaba çekeceğini anlattığını ifade eden Görmez, 'Bunlar sırasıyla ömrünü nerede geçirdin, gençliğini nerede ve nasıl tükettin, malını nasıl ve nereden kazandın, nasıl ve nerede harcadın, son olarak ilminle ne amel ettin sorularıdır' dedi. Görmez, Allah'ın rızasına, insanların maslahatına ve insanın fıtratına uygun her şeyin salih amel olduğunu işaret etti.Peygamberin hadisleri okunduğunda İslam'ın dört esas üzerine bina edildiğinin görüleceğine işaret eden Görmez, 'Bunlardan birincisi samimi, halis niyettir. İkincisi sahih ve doğru bilgidir. Üçüncüsü sadık imandır. Dördüncüsü de salih ameldir' sözlerine yer verdi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme