Gençler karnelerini Biden'ın elinden aldı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde karne dağıttı

  • 597

İSTANBUL

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, 30 yıldan fazladır öğretmen olduğunu belirterek, 'Öğrencilere yardım etmeyi, geleceklerine yön göstermeyi ve gözlerimin önünde geleceklerinin parıldamasını seviyorum' dedi.

Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Biden'ı kapıda okul müdürü Gülden Cevahir ve öğrenciler karşıladı.

Okul müdürü Cevahir, Biden'e kız öğrencilerin okulun koridorunda oluşturdukları 'özgürlük duvarı'nı tanıttı, öğrencilerin duvarı boyarken vermek istedikleri mesajları iletti.

Daha sonra Biden, okul bahçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Törende öğrencilere seslenen Biden, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, 'Öğrendiğim kadarıyla bugün karne günü ve sömestrinizin son günü, bu nedenle açıklamalarımı kısa tutacağım. Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı eşi olarak dünyayı gezme fırsatına sahip olduğum için çok şanslıyım. Çok uzun zamandır öğretmenlik yapmış biri olarak yapmaktan en çok zevk aldığım şey, seyahatlerim esnasında sizin gibi öğrencilerle tanışmak ve Türkiye gibi ülkelerin kızları ve onların eğitimini desteklemek gibi çok büyük işler başardığını öğrenmek. Şu an hepinizin yaptığı gibi eğitimi ilk sıraya koymak çok önemli. Derslerinize odaklanarak kendiniz ve aileniz için yaşam boyu sürecek fırsatlar yaratabilirsiniz' dedi.

Biden, törenin sonunda dereceye giren 5 öğrenciye karnelerini takdim etti.

Biden'e okul ziyaretinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın eşi Holly Holzer Bass'ın yanı sıra damadı Howard Krein ve torunu Naomi Biden da eşlik etti.

Muhabir: Semra Orkan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme