Genç Çiftçiye bir müjde daha: 30 Bin hibe 100 Bin TL Faizsiz kredi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçiye verilecek 30 bin lira hibeye ek olarak Ziraat Bankası'ndan 90-100 bin lira da sıfır faizli kredi vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz başkanlığındaki gıda sektörü temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi. 

Sektörün gündemindeki konuların masaya yatırıldığı görüşmede gıda sektörünün çok önemli, yaygın ve vazgeçilemeyecek bir sektör olduğunu vurgulayan Çelik, genç çiftçiye hibe desteği kapsamında yeni bir müjde daha verdi. 

Yapılan düzenleme ile 18-40 yaş arası gençlere 30 bin lira hibe desteği verileceğini hatırlatan Çelik, “Ziraat Bankası ile bir araya geldik. Dedik ki, ‘30 bin lira hibeyi kendi öz sermayesi olarak kabul edelim, bunun üzerine Ziraat Bankası’ndan 90-100 bin lira da sıfır faizli kredi verelim.’ İnşallah bunu yapacağız. ‘Hadi gelin köyümüze geri dönelim’ diyoruz. Başka çaremiz yok. Çünkü hepimiz köyü terk ettik, üretimi terk ettik. Yolları açmadan, cazibeyi oluşturmadan insanları köye götürmek mümkün mü? Altyapıyı oluşturmamız lazım. İnşallah 130 bin lira ile sürü sahibi olacaklar” müjdesini verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, gıda ve içecek sektörünün önemli, yaygın ve vazgeçilemeyecek bir sektör olduğunu söyledi. “Sorunsuz bir şekilde katkı sunmaya gelindiği için de ayrıca memnuniyetimi ifade ediyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme