Gazeteci Vanlı'nın tehdit edilmesine Tokat Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cemal İncesoyluer, gazeteci Kemal Vanlı'nın tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

  • 330

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cemal İncesoyluer, gazeteci Kemal Vanlı'nın tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Önceki günlerde, Kemal Vanlı'nın Tokat Doğum Hastanesi bölgesinde 5.500 metrekarelik arazinin, 13 milyon gibi düşük bir değere ihale edilmesiyle ilgili yazdığı bir seri yazının yankıları devam ediyor. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu tarafından kamunun çıkarları göz önüne alınarak ihale iptal edilmişti. Konuyla ilgili dün kaleme aldığı sonra yazısında, ihalenin iptal edilmesinden sonra yaşananları aktaran Vanlı, kendisinin nasıl tehdit edildiğinin detaylarını da paylaşmıştı. Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer, yaşanan tehdit olayından sonra "LÜZUMLU AÇIKLAMA" başlığı ile bir açıklama yayınladı.

"Mafyavari davranışlara asla sessiz kalmayız"

İşte o açıklama:

"Haksız yere saldırı ve tehditlerle karşı karşıya kalan gazetecilere amasız fakatsız destek olacaklarını vurgulayan İncesoyluer, açıklamasında şunlara yer verdi; İşi sadece gazetecilik olan arkadaşlarımızın; zaman zaman yazıları, haberleri ve habere ulaşma esnasında uğradıkları saldırılar, ne yazık ki toplum tarafından olağan olarak görülmeye başlamıştır. Bu tehlikeli bir olgudur.

Son olarak, gazeteci yazar Kemal Vanlı'nın "Olağan Şüpheliler" yazısından öğrendiğimiz tehdit, gözdağı ve şantaj öğelerini içeren söz ve tutumların asla kabul edilmesi mümkün değildir.

İster Tokat Gazeteciler Cemiyeti üyesi olsun, ister olmasın, Tokat Medyasındaki bütün fikir işçisi ve emekçisi gazeteci arkadaşlarımızın bu tür tutumu hak etmediğini/etmeyeceğini ön kabul olarak ifade ediyorum. İşi sadece gazetecilik olan, yazı ve haberlerinde yalan, iftira, tehdit, şantaj, küfür, hakaret unsurları bulunmayan salt Tokat değil, ülkemizin neresinde olursa olsun haklarını sonuna kadar savunacağımı ve amasız, fakatsız yanında olacağımızın bilinmesini isterim.

Bu bağlamda, cemiyetimizin üyesi Kemal Vanlı'nın bir yazısından dolayı, kendisine mafyavari davranışlar sergilenmesine asla sessiz kalmayız. Bu konunun muhataplar tarafından iyi anlaşılmasını umuyor ve kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunuyorum."

Bakmadan Geçme