Gazeteci Fikret Ercan'dan meslektaşı Nezih Alkış'a duygusal veda

Türk medyasının acı kaybı... Nezih Alkış da son yolculuğuna uğurlandı. Hürriyet'in efsane yazı işleri müdürlerinden Fikret Ercan, Alkış için duygusal bir yazı kaleme aldı.

  • 216

Hürriyet'in efsane yazı işleri müdürlerinden Fikret Ercan, dün son yolculuğuna uğurlanan spor basınının usta ismi Nezih Alkış için duygusal bir yazı kaleme aldı.

Ercan, sosyal medya hesabından "Bir dalımız daha koptu" başlığı ile bir mesaj yayımladı.

Gazeteci Fikret Ercan'dan meslektaşı Nezih Alkış'a duygusal veda

Neşe dolu günlere ait soluk bir fotoğraf karesinin de yer aldığı paylaşımında Fikret Ercan şu ifadeleri kullandı:

BİR DALIMIZ DAHA KOPTU...

Hayat ağacının birlikte büyüdüğümüz dallarından biriydi Nezih Alkış. Hürriyet'te onunla birlikte meslek hayatımın en güzel günlerini yaşadım. 5-6 kişilik yakın arkadaş grubumuz vardı. Biraraya geldiğimizde yaş farklarını, rütbelerimizi bırakır mahalle arkadaşları gibi olurduk. Milliyet Spor ekolünden yetişen Nezih Alkış 1988-2001 yılları arası Hürriyet Spor Servisi'ni yönetti. Çok konuşmaz, sessiz sedasız büyük işler yapardı. Çalışma anında ciddiyetle çalışır, yanına yaklaşmaya çekinirdiniz. Ama iş bitip Hürriyet barında biraraya geldiğimizde afacan bir çocuk gibi olur, esprileriyle, gençlik anılarıyla güzel zamanlar geçirir stres atardık.  Hürriyet'ten ayrılmasından sonra onun boşluğunu çok hissettik. En son onu sevgili arkadaşımız İlyas Namoğlu'nun cenaze töreninde gördüm. Arabanın arka koltuğunda oturuyordu. Ağır bir sağlık sorunundan yeni çıkmıştı.Yorgun görünüyordu. Benimle gözleriyle konuştu. "Hadi yorma kendini, toparlanınca görüşeceğiz, ben de zor günler yaşadım" dedim. Beni kafasıyla onayladı. Nerden bilirdim son görüşmemiz olacağını. Güle güle sevgili Nezih. Elbet bir gün bir yerlerde toplanacağız. Mahalle ekibini kurarız yine...

 

 

Nezih Alkış törenle uğurlandı

TSYD eski başkanlarından, spor basınının duayen isimlerinden Nezih Alkış 3 Nisan'da yaşama gözlerini yumdu. 84 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Alkış için, TSYD Levent Tesisleri’nde tören düzenlendi. Nezih Alkış’ın ailesinin yanı sıra, birçok gazeteci dostları ve sevenlerinin katıldığı törende, eşi ve kızlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Bakmadan Geçme