Galatasaray cezayı CAS'a taşıyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 'UEFA'dan hiç ceza almasaydık, bu bir başarı öyküsü olarak anlatılabilirdi ama işin sonuna gelmedik. Şimdi konuyu CAS'a taşıyoruz' dedi

  • 680

 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen mart ayı olağan divan kurulu toplantısının başında üyelere hitap etti.

UEFA'nın 2014 yılı mayıs ayında sarı-kırmızılı kulüple yaptığı izleme anlaşmasını ve sonrasındaki süreci anlatan Özbek, savunmalarında, en kötü cezanın talep edilmesine tepki gösterdiklerini aktararak, "Ancak çok enteresan, savcılık makamı, 2014 yılında yaptıkları inceleme sonrası izleme süresi verirken, Galatasaray Sportif AŞ'nin o yıl kara geçeceğinin söylendiğini belirterek, 'Eğer bize planlanan gerçek zararı söyleseydiniz, o dönem 5 yıl izleme verebilirdik. Neden o zaman şeffaf olmadınız, gizlediniz?' dedi. Biz de yeni bir yönetim olduğumuzu ve mevcut mali sıkıntıları giderebilme hedefiyle göreve geldiğimizi aktardık" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın, 1+1 yıl olarak önerilen cezayı 1 yıl olarak uyguladığını, 10 milyon avro olarak talep edilen zarar sınırını da kaldırdığını aktaran Özbek, "Buradan bir başarı öyküsü çıkartmaya çalışmıyorum. Sadece tüm ayrıntılarıyla yaptıklarımızı anlatıyorum. Elbette ki UEFA'dan hiç ceza almasaydık, bu bir başarı öyküsü olarak anlatılabilirdi ama işin sonuna gelmedik. Şimdi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyoruz. Aynı savunmayı orada biraz daha kuvvetlendirerek yapacağız. Galatasaray'ın muhatap olduğu, marka değerini ve prestijini düşüren bu cezanın kaldırılması için hırslı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah CAS'ta düzelttirmeye muvaffak olacağız" diye konuştu.

"Geriye dönük soruşturma yapılacak"

Galatasaray'ın kötü yönetilmesi ve hatalı yönetim tarzlarına yönelik olarak istenen soruşturmaya değinen başkan Özbek, "Bu talebi dikkate alıyoruz. Geriye dönük bir araştırmayı, kendi döneminden başlamak üzere yapma sözü vermiştik. Bu işi uluslararası mahiyette yapan firmalarla görüştük. Birisiyle de sözleşme imzalama aşamasına geldik. Konunun incelenme tarzının gizli olması hasebiyle, bu araştırmalarda netice alabilmek için her türlü enstrüman kullanılıyor. Hangi firma olduğuyla ilgili sözleşme imzalanana kadar isim telaffuz etmek istemiyorum. İncelemeyi yapacak mihraklar da gizli tutuluyor" şeklinde görüş belirtti.

"Bileklik satışı 1 milyonu aştı"

Özbek, "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyası kapsamında satışı gerçekleştirilen bileklerde 1 milyonu aştıklarını duyurdu.

Bileklik satışında mayıs ayına kadar 2,5 milyonu bulacaklarına inandığını anlatan Özbek, bu konuyla ilgili kendilerine sataşmada bulunulduğunu savundu.

"Futbolda harcamalar kısılacak"

Dursun Özbek, Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA'nın, harcamalara da sınırlama getirdiğini paylaştı.

Bakmadan Geçme