Flaş...Bursa'da canlı bomba saldırısı!

Bursa'nın en merkezi yeri olan tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami yakınında intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıyı gerçekleştiren 25 yaşındaki kadın canlı bomba parçalanarak öldü, 13 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

  • 1783

Bursa kent merkezinde Ulu Cami yakınında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi. Olay Saat 17.26’da tarihi Ulucami yakınında meydana gelen saldırı sonrası bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda canlı bomba parçalanarak öldüğü 13 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami yakınında kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri açıklandı. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye ve Çekirge Devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildiği açıklandı.

Tarihi Bursa Kapalıçarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.

Trafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durdurulduğu bildirildi.

Bursa Ulu Cami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü DAEŞ militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa'daki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı ve Bursa Valisi'nden bilgi aldı.

Bursa Valisi Munir Karaloğlu saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada 8 kişinin tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Karaloğlu, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını belirtti.

Bursa Ulu Cami'de canlı bomba patlama anı (video)

Flaş...Bursa'da canlı bomba saldırısı!

 

 

 

Flaş...Bursa'da canlı bomba saldırısı!

Bakmadan Geçme