"Saygı duruşuna izin vermediler"

Eurobasket 2015'te 12 Dev Adam'ın Almanya ile Berlin'de karşı karşıya geldiği mücadelede yaşanan olay büyük tepki çekti

  • 1704

Eurobasket 2015'te B Grubu'nda Almanya, Sırbistan, İzlanda, İspanya ve İtalya ile mücadele eden 12 Dev Adam, 3. maçında ev sahiplerinden Almanya ile Berlin'de karşı karşıya geldi.

"12 Dev Adam", son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle formalarına siyah bant takarak maça çıktı. Millilerin teknik heyeti de yakalarına siyah kurdele taktı.

Almanya'yı 80-75 yenerek gruptaki ikinci galibiyetini alan milli takımın başantrenörü Ergin Ataman, maçtan önce yaptıkları saygı duruşunun detaylarını anlattı.

“Başkan Erdenay, FIBA’yı ikna edemedi! Saygı duruşunda bulunmak istiyorduk. Fakat FIBA kabul etmedi. Bizim saygı duruşunu yapmamız gerektiğini söyledik. Almanlar’a da söyledik, gelip elimizi sıkmayın dedik.  Biz saygı duruşundayken, müzik başladı, maskot oynamaya başladı. Saha komiseriyle o yüzden tartıştık” ifadelerini kullandı.

Bu sabah Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kendilerini aradığını belirten Ataman, “Başbakanımız ve Spor Bakanımız sabah saatlerinde bizi arayarak oyuncularımızın tüm güçleri ile mücadele etmelerini ve ülkemize moral vermelerini beklediklerini söylediler. Maçın başında harika bir motivasyonumuz vardı ve ilk çeyrekte oyunu domine ettik” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme