Fenerbahçe derbiden lider çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek bir maçı eksik rakibinden liderliği devraldı.

  • 768

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın karşı karşıya geldiği maça Fenerbahçe, golle başladı.

3. dakikada sol çaprazda kazanılan serbest vuruşta, Caner Erkin'in güzel pasında Volkan Şen, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Sarı-lacivertliler, baskısını sürdürerek ikinci golü aradı. Sağ kanadı iyi kullanarak hızlı çıkan Fenerbahçe, Volkan Şen ile üst üste pozisyonlar buldu ancak ikinci golü atmakta başarılı olamadı.

Beşiktaş, rakibinin baskısı karşısında savunmada zorlandı. Organize olmakta zorlanan siyah-beyazlı ekip, özellikle İsmail Köybaşı'nın görev yaptığı savunmanın solunda açıklar verdi. Quaresma ile iki kez tehlike oluşturan Beşiktaş, kalesinde üst üste tehlikeleri savuşturmaya çalıştığı ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

82. dakikada Delgado'nun hatasında topu alan Ozan Tufan, sağdan ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı altıpasta müsait durumda bulunan Nani'ye gönderdi. Portekizli oyuncu, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Sarı-lacivertliler, bu skorla bir maçı eksik rakibinden liderliği aldı.

Fenerbahçe yeniden liderlik koltuğunda

Bu galibiyetle puanını 53'e çıkaran Fenerbahçe, geçen hafta Bursaspor'la golsüz berabere kaldığı maçtan sonra kaybettiği liderlik koltuğuna yeniden yerleşti. Ligde bir maçı eksik Beşiktaş ise Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düşerek 51 puanda kaldı.

Futbolcular galibiyet coşkusunu taraftarla yaşadı

Maçın bitiminden sonra orta yuvarlakta toplanan Fenerbahçeli futbolcular, taraftarlarla tezahürat yaptı. 

Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydeden Nani, galibiyet coşkusunu uzun süre sahadan ayrılmayıp çocuğuyla futbol oynayarak kutladı. Çocuğuyla top oynarken sahaya giren bir taraftar Nani'ye koşarak sarıldı. Güvenlik güçleri taraftarı sahadan çıkarmak isterken araya giren Nani, formasını hayranına verdi.

"Üzgünüz. Lider geldik, lider dönmek istiyorduk"

 Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri derbide, kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, rakiplerinin mücadeleye golle başladığını anlatarak, "Üzgünüz. Lider geldik, lider dönmek istiyorduk. Rakibin golle başlaması, onlar için avantaj oldu. Bizim için beklenmeyen bir pozisyondu" dedi.

Fenerbahçe'nin mücadelenin başlarında bulduğu golle üzerindeki tedirginliği attığını belirten tecrübeli teknik adam, "Oyun anlayışı da onların lehine döndü. Gelip giden bir oyun oldu. Hücuma çıktığımızda, defansımız geride kaldığı için bloklar arasında kopmalar gerçekleşti. Bu bizim eksikliğimizdi" şeklinde konuştu.

"Şampiyon olacağımızı düşünüyorum"

Güneş, ikinci yarıda oyunun hakimiyetini tamamen ellerine geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Hem oyun hem de pozisyon üstünlüğümüz vardı. O anlarda golü bulamayınca, rakip de ev sahibi olma avantajını kullandı. 3 puanı onlar aldı. Oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdi. İyi bir takımız, yeniden liderliği alacağımızı ve şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Ligi forse eden bir takım olarak yeniden geri döneceğimize inanıyorum."

Fenerbahçe'nin bulduğu iki golün de kendi hatalarından kaynaklandığını ifade eden Güneş, "İkinci yarıda 4 tane pozisyondan birini atsaydık farklı konuşacaktık. Net pozisyonlarımız var. İki gol de bizim hatalarımızdan kaynaklandı. Bunlar olacak, futbolun içinde var. Güzel futbol oynamak isteyen takımlar bu pozisyonları zaten verir. Bugün kaybetmemize rağmen bizim takımın, diğer ekiplerden daha iyi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

"Kazansak da lig bitmeyecekti"

"Lig yarışı yeniden başladı diyebilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine Güneş, "Lig devam ediyor. Başladı, diye bir şey yok. Biz bu maçı kazansak da bitmeyecekti. Rakip kazanarak moral buldu ve puan olarak da öne geçti. Bu maç önemliydi, biz onu kaybettik ama son maçı oynamadık. Dolayısıyla lig yarışı devam ediyor. Kendimize de takımımıza da güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ben susmaktan yanayım"

Siyah-beyazlı teknik adam, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın yönetimiyle ilgili konuşmak istemediğini aktararak, "Ben susmaktan yanayım. Sizin gördüğünüzü söyleyerek neyi anlatmaya çalışacağım. Herkes görüyor, herkesin gözü var. Bunu aşalım. Hakemleri konuşmayı doğru bulmuyorum. Hakemler de bizim hakemimiz, rakipler de bizim rakiplerimiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Savunmadaki futbolcuların değişmesinin, oyunlarını etkileyip etkilemediği yönündeki bir soru üzerine Güneş, "Sadece defansta değil, orta alanda görev yapan oyuncular da top kayıpları yaptı. Defansı tek bir parça olarak değil de takım olarak görmek gerekiyor. Defans yüzünden değil, takım olarak kaybettik" şeklinde ifadeler kullandı. 

"Hak ederek kazandık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerek liderliği devraldıkları derbiyi, hak ederek kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, zor bir maç oynadıklarını ve kaliteli bir takıma karşı son ana kadar iyi bir mücadele ortaya koyduklarını anlattı.

"İlk yarıda çok fazla pozisyonumuz vardı. Attığımız ilk gol teknik ekibin laboratuvar çalışmasının ürünüdür" diyen Pereira, "Hak ederek o golü attık. Golü erken bulunca sakin olduk. Beşiktaş ikinci yarı üzerimize geldi. Rakibimiz iyi oyunculardan oluşan kaliteli bir takım. Hak ederek aldığımız galibiyetten mutluyum. Bir takım olduğumuzu fazlasıyla hissettim. Bu gece iyi bir uyku çekeceğim" ifadelerini kullandı.

Pereira, Avrupa kupalarında kalan tek Türk takımı olduklarını vurguladı.

"Çok çabuk bir şekilde bu maçı unutmamız gerekiyor"

Müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Sosa, henüz ilk dakikalarda konsantrasyon eksikliğinden yedikleri golün, maçın gidişatını etkilediğini kaydetti.

"Çok çabuk bir şekilde bu maçı unutmamız gerekiyor" ifadelerini kullanan Arjantinli oyuncu, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu maçı kaybetmiş olmak içimizi acıtıyor ama önümüzdeki maçları kazanırsak avantaj yeniden bize geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Takım kazanmaya devam etsin. Ben oyuna sonradan girsem de sorun olmaz" 

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri derbi karşılaşmasında takım halinde harika bir oyun sergilediklerini söylerken, oyuna yedek başlamasını sorun etmediğini dile getirdi.

"En önemlisi hep takımın kazanması" diyen Portekizli oyuncu, "Takım kazanmaya devam etsin ve bu şekilde ilerlesin. Ben oyuna sonradan girsem de sorun olmaz. Takım galip gelsin, ben mutlu olurum. Burada önemli olan galip gelmekti ve ben de buna golle katkıda bulunduğum için çok mutluyum" diye konuştu. 

"Derbiye yakışır bir maç oldu"

Beşiktaş karşısında Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydeden Volkan Şen, derbiye yakışır bir maç olduğunu ve sahaya karakter koyduklarını ifade etti.

"Çok iyi mücadele ettik ve çok iyi bir takım oyunu ortaya koyduk"

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel, Beşiktaş karşısında iyi bir takım oyunu gösterdiklerini ve kendileri için her şeyin yeni başladığını söyledi.

Çok önemli bir maçı kazandıklarını ve üzerilerine düşeni en iyi şekilde yaptıklarını dile getiren Volkan, "Çok iyi mücadele ettik ve çok iyi bir takım oyunu ortaya koyduk. Hocamız maçı kazanmak için neler yapacağımızı iyi anlattı. Kaybettiğimiz takdirde neler olabileceğini de iyi biliyorduk. Beşiktaş ligin iyi oynayan takımlarından biriydi fakat karşımızda çok fazla bir şey yapamadı. Her şey bizim için yeni başlıyor " şeklinde görüş belirtti.

Hollandalı gazeteci rahatsızlandı

Karşılaşma sonunda Robin van Persie ile karma alanda röportaj yapan Hollandalı bir gazeteci, rahatsızlık geçirdi.

Van Persie ile konuştuğu esnada bir anda rahatsızlanan Hollandalı medya mensubuna ilk olarak Türk meslektaşları yardımcı olmaya çalıştı. Daha sonra Fenerbahçe sağlık heyetinden bir görevli gelerek gazeteciye müdahale etti.

Durumu düzelmeyen Hollandalı gazeteci, Van Persie'nin gözetiminde ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Bakmadan Geçme