Ev hanımları savaş mağduru çocuklar için 'örüyor'

Kütahya İnsani Yardım Derneği Kadın Kollarınca Bayırbucak Türkmen bölgesindeki savaş mağduru çocuklar için 'Örgü Kampanyası' başlatıldı.

  • 876

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) Türkiye'de iş birliği yaptığı yardım kuruluşlarından Kütahya İnsani Yardım Derneği, Türkmen bölgesindeki savaş mağduru çocuklar için 'Örgü Kampanyası' başlattı.

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Mükerrem Selçuker, muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağduru çocuklar için şapka, kaşkol, eldiven, yelek ve kazak ördüklerini ifade ederek, kampanyanın özellikle ev hanımlarından büyük destek gördüğünü belirtti.

Kampanyayı sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da duyurduklarını ve ardından il dışından destek almaya başladıklarını belirten Selçuker, 'Kampanyayı daha önce dernek bünyesindeki hanımlar arasında başlatmıştık. Ancak dışarıdan da destek alınca bunu herkese duyurmak istedik' dedi.

'Bu kampanyaya destek veren herkesten Allah razı olsun'

Selçuker, kampanyaya verilen destekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şunları belirtti:

'Kampanyamızı genele yaydığımızda çok güzel tepkiler aldık. Şehir dışından bize destek oldular ve çok güzel bir dönüş aldık. Evde gerçekten yardım etmek isteyip de ellerinden bir şey gelmeyen ev hanımlarımızdan çok güzel bir destek aldık. Bu destek bizim için gerçekten çok büyük bir güç oldu. Bu şekilde yardımlarımıza başladıktan sonra giyecek ve yiyecek olarak da yardımlar gelmeye başladı. Kampanyalar vesilesiyle temin edilen yardımların yerine ulaştığını görmemiz bizleri ayrıca mutlu ediyor. Savaş mağduru çocuklar için gönderilen giysiler gerçekten mükemmel şeyler. Bu kampanyaya destek veren herkesten Allah razı olsun. Mahalledeki komşularımıza bu kampanyadan bahsettiğimizde 'tabii ki bizler de destek oluruz' dediler. Böyle günler tertipleyip hep beraber birlikte olup örgülerimizi örüyoruz.'

Mükerrem Selçuker, kampanyanda toplanan yardımların, belli aralıklarla bölgeye giden yardım tırlarıyla Hatay'a gönderileceğini sözlerine ekledi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme