Esed güçleri yerleşim yerlerini bombalıyor

Suriye'de Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad ile İdlib kırsalındaki yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

  • 463

HATAY

Suriye'de Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad ile İdlib kırsalındaki yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki noktalara dün öğle saatlerinde başlattığı hava destekli saldırılarını bugün şiddetlendirdi.

Füze ve havanlarla yapılan saldırılarda, İdlib - Lazkiye otoyolu ile bölgedeki Obin, Et-Tüffahiye, Bdama, Kbeyne, Knidde köyleri ile Türkmendağı'ndaki Kelez, Karaman, Sarraf, Sallur, Çümeren köyleri hedef alındı.

Birçok noktada rejimle muhalifler arasında da şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Patlama sesleri Yayladağı'ndan duyuluyor

Bölgedeki patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyulurken, köylerden yükselen dumanlar Türkiye'den de görülüyor.

Kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmanın uygulanacağı 27 Şubat saat 00.00'dan itibaren Esed rejimi, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve çevresinde saldırılarını aralıklarla devam ettirmişti.

Bakmadan Geçme