Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 4 tutuklama

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

  • 722

ERZİNCAN

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 zanlı, cumhuriyet savcılığında ifade verdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan Y.Y, S.G, Ö.F.D. ve S.İ tutuklandı, D.B, R.K, İ.T. ve M.V.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İliç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Benim de Bir Şansım Olsun Projesi'nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı ve usulsüz harcandığı iddiasıyla yürütülen operasyonda 8 kişiyi önceki gün gözaltına almıştı.

Muhabir: Barış Yalçınkaya
www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme