Erdoğan: Türkiye'de kriz çıkması için dua edenler var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sizler bu şekilde dik durduğunuz müddetçe Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecek, tüm kriz beklentilerini bir kez daha inanıyorum ki boşa çıkaracaktır.' dedi

  • 894

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Belediye Nikah Sarayı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

14 ay aradan sonra Malatya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, bu kente 15 defa geldiğini belirtti. Erdoğan, "Malatya'ya hiçbir zaman uzak olmadım ve Malatya siyasi yaşamımda farklı bir yere aslında sahip. Cumhurbaşkanı olduktan sonra da bu ikinci gelişim. Hem Malatyalı kardeşlerimize 10 Ağustos seçimlerinde şahsıma verdikleri güçlü destek için teşekkür etmiş hem de 239 trilyon lira tutarındaki 14 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapmıştık." diye konuştu. 

"SU KOYUVERMEYE, İŞİ SULANDIRMAYA, YOKUŞA SÜRMEYE BAŞLADILAR"

Aynı şekilde bölücü örgütün siyasi temsilcilerinin ülke ülke dolaşarak terör örgütünün kanlı eylemlerini temize çıkarmaya, canlı bombaları kahraman gibi göstermeye ve terörü meşrulaştırmaya çalıştığının altını çizen Erdoğan, ana muhalefet partisinin de bunlara lojistik ve moral desteği verdiğini ve milletten korktuğu için dokunulmazlık konusunda "güya bir tavır" aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden o konuda da su koyuvermeye, işi sulandırmaya, yokuşa sürmeye başladılar. Ancak şunu bir an olsun akıllarından çıkarmasınlar ki milletimiz yaşanan tutarsızlıkların, girilen kirli ittifakların kaydını hafızasına kaydediyor. Karanlık odaklarla iş tutan herkes zamanı gelince milletimize mutlaka hesap verecektir" diye konuştu.

Bu ülke ve millet için hizmet üreten, proje ortaya koyan, gayesi ve ideali olan herkesi desteklemeye gayret ettiklerini belirten Erdoğan, kendileri için asıl meselenin 79 milyonun menfaati olduğunu ifade etti.

Erdoğan, milletin hassas terazisinin hiçbir zaman şaşmayacağını, 7 Haziran ile 1 Kasım'a bakıldığında da şaşmadığının görüldüğünü söyledi.

"Simsarlar umduklarını bulamayacaklar" 

Erdoğan, salonda bulunanlara, "Sizler böyle dik durduğunuz müddetçe, Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecek, tüm kriz beklentilerini bir kez daha inanıyorum ki boşa çıkaracaktır. Sizin iradenizi, istiskal etmek, aşağılamak, gasp etmek için nöbet bekleyenler hep hayal kırıklığına uğrayacaktır." diye seslendi.

Ekonomide kriz çıkması için dua edenlerin olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Spekülasyonlarla servetine servet katmaya alışmış simsarlar, umduklarını bulamayacaklardır. Kandan ve candan beslenen vampirler gibi ülkemizin üzerine atlayan teröristler de onların iplerini ellerinde tutanlar da gayelerine ulaşamayacaklardır, bunun da bilinmesini isterim." değerlendirmesini yaptı.

 

Bakmadan Geçme