Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü: Gündem Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler... Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşme yaptı. Erdoğan daha sonra da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü.

  • 109

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğine "PKK'ya destek verdikleri" gerekçesiyle karşı çıkan Türkiye'nin diplomasi atağı sürüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan bu kapsamda bugün peş peşe kritik görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, önce İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşme yaptı. Erdoğan daha sonra da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre  Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede; Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını samimi şekilde desteklediğini, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik talebine dair meselenin ise bu iki ülkenin Türkiye’nin hayati ve milli güvenlik menfaatleriyle ilgili tutumları olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme