Erdoğan: İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuştu. Erdoğan, İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmayacağını vurguladı

  • 1068

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak işçiyi iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyacak önlemleri almayarak kazanç olmaz. Ve o kazanç bizim değerlerimizde haramdır." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Terör örgütü flamalarıyla yollara dökülmenin, işçi bayramıyla ne ilgisi olabilir? Bu tavır her şeyden önce emekçi kardeşlerime yapılmış bir hakarettir. Bu tarz eylem ve söylemler en çok da bu bayramın gerçek sahibi işçilerimizi rencide etmektedir.

Asgari ücret 184 liradan 1300 liraya çıktı. En düşük memur maaşı 392 liradan 2395 liraya ulaştı. Bunu söylerken bunlar idealdir demiyorum sadece bir kıyaslama yapıyorum. Bundan önceki dönemlere bakınca artan değil sürekli enflasyonun yiyip bitirdiği maaşlar vardı.

Ben buradan başta devlet olmak üzere işverenlerimize sesleniyorum, ne olur ücret takdirini yaparken işçinin alın terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun. Bilin ki işçinin alın terinin hakkını vermek, sizin bereketinizi daha da artıracaktır, sizi daha da zengin kılacaktır.

Herkes 1 işçi alsa şu andaki mevcut işveren sayısına göre 1 buçuk milyon işsiz, iş sahibi olacak. 1 işçi kimseyi fakir etmez aksine daha zengin yapar."

Bakmadan Geçme