Erdoğan ile Davutoğlu'nun sözlerini karşılaştıranlara "fitne çıkarmayın" isyanı

Adalet Bakanı Bozdağ, uyardı: Fitne çıkarmak isteyenlere söylüyorum gücünüz yetmez

  • 894

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan  "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarının talimat niteliğinde olduğunu" belirterek, "Fitne çıkarmak isteyenlere söylüyorum: Boşuna uğraşmayın" uyarısı geldi.

Muş Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin teröristlerin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili sorusunu yanıtlarken açıklamaların karşılaştırılarak fitne çıkarılmak istenildiğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bazı basın yayın organlarında yapılan açıklamaları karşılaştıran, siyasi şark kurnazlığı yapan siyasetçileri de görüyoruz. Devlet geleneğimizde Cumhurbaşkanının açıklaması, Başbakan'ın açıklaması bir talimat niteliğindedir. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan bir konuşma yaptığı zaman ilgili bakanlar takip ederler. Kendileri ile ilgili konuyu not ederler ve çalışma başlatırlar. Devlet geleneğini bilmeyen bazı siyasteçiler bunu çarpıtmaktadırlar. Vazifemiz, ülkenin huzur içinde yönetilmesi, vatandaşlarımızın beklentilerine pozitif cevap verilmesi için üzerimize düşenleri yapmaktır. Sayın Cumhurbaşkanı devlet organlarını uyumlu çalışmasını gözetmekle görevlidir. Sayın Başbakanımız da anayasa ve yasalar çerçevesinde ülkeyi yönetmektedir. Bizim görevimiz de ülke yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımzın talimatlarına uygun hareket etmektir. Buradan bir fitne çıkarma peşindeler. Fitne çıkarmak isteyenlere söylüyorum: Boşuna uğraşmayın, samimi insanların arasını bozmaya samimiyetsizlerin gücü yetmez."

Bakmadan Geçme