Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Kan' cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de Meclise de ihanet etmiş demektir. Başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı?' diyerek cevap verdi

  • 1328

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade" programına katıldı.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan'ınKılıçdaroğlu'nu kastederek Başkanlık Sistemi'ne dair açıklamaları şöyle;

"Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz’ diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de, içinde bulunduğu Meclis’e de ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayan ülkeler bunu kan dökerek mi getirdi? Kan dökmek diktatörlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir. Bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum. Üç şey var ki bunlar ülkemiz için çok büyük tahliye: 1 – Mezhepçilik unsunu, 2- Irkçılık unsuru, 3- Terör unsuru. Ey beyefendi sen bunlardan hangisine uyuyorsun. Bunlardan birisine çok açık uyuyor. Kasetle devraldığın genel başkanlığı söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün git ver ifadeyi, niye vermiyorsun. Biliyor ki oraya gidip ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak.

Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık emareleri gösteriyor. CHP gibi bir partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını kınıyorum. Bu zatın yüzünden milletimiz tarafından muhalefet yok hükmünde görüldüğünden demokrasimizin bir kanadı eksik kalıyor. Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu aziz milletimizin takdiri ile olacaktır. Gazi Mustafa Atatürk ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demedi mi? Niye kaçıyorsun, hadi millete gidelim. Biliyor ki bu millet sana güvenmiyor. Ama er geç bu milletin önüne yeni anayasa ve başkanlık sistemi gelecek."

Bakmadan Geçme