Erbakan'ın çocukluğu hikayeleştirildi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu, vefatının beşinci yılında hikayeleştirildi. 'Necmettin'in Dünyası' çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı.

  • 723

ANKARA - Aynur Ekiz

54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu hikayeleştirildi.

Vefatının beşinci yılında çıkan 'Necmettin'in Dünyası' çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı. Seride, 'Necmettin ve Mestan', 'Necmettin ve Hediye Koç', 'Necmettin Otomobil Yapıyor', 'Bahçede Kurulan Devlet' başlıklı hikayeler yer alıyor. Her biri 16 sayfadan oluşan hikayelerin son bölümlerinde ise çocukları bilgilendirecek ve eğlendirecek boyama, fark bulmaca, labirentler yer alıyor.

'Türkiye'nin ilk milli ve yerli karakteri' sloganıyla satışa sunulan hikayelerde, mücadele azmi, çalışkanlık, dürüstlük, milli ve manevi değerlere vurgu yapıldı.

'Necmettin'in Dünyası' internet ortamında

Kitapların tanıtımı için 'www.necmettinindunyasi.com' isimli internet sitesi hazırlandı. İnternet sitesinde, hikaye özetlerinin yanı sıra oyunlar, boyamalar ve videolara da yer verildi.

Kitapları okuyan çocukların yorumlarına da sitede yer verildi. Çocukların, 'Otomobil hikayesini çok sevdim', 'Ben de otomobil yapacağım', 'Babam bana 'en kısa sürede beraber bir otomobil yapalım' dedi' şeklindeki yorumları dikkati çekti.

Kitap almak isteyen okuyucular için sitede online satış bölümü de yer aldı. Toplu satışlar içinse kitaplar, Milli Gazete'nin Ankara'daki bürosundan temin edilebilecek. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme