Engelli kadın Türkmenlere 'kara lastiklerini' verdi

Nevşehir'de yaşayan 53 yaşındaki işitme engelli kadın, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına, 'kara lastik' olarak bilinen ayakkabılarını bağışlayarak destek oldu.

  • 678

Nevşehir'de yaşayan 53 yaşındaki doğuştan işitme engelli Fadime Kurt, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına 'kara lastik' olarak bilinen ayakkabılarını bağışladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Şubesince Bayırbucak Türkmenlerine yönelik kampanya kapsamında dernek gönüllüleri Gülşehir ilçesine bağlı Karahöyük köyüne gitti.

Yardım kampanyasını duyan köylülerin getirdiği malzemeleri toplayan gönüllüler otobüsle köyden ayrılmaya hazırlanırken, işitme engelli Fadime Kurt elindeki bohçasıyla otobüsü durdurdu. Kurt, bir çift lastik ayakkabı, seccade ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan el dokuma yolluğu, görevlilere verdi.

İHH Nevşehir lojistik sorumlusu İbrahim Çiğdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım faaliyetlerini bizzat sahada sürdürdüğünü belirtti.

Yapılan yardımın önemini vurgulayan Çiğdem, 'Kendisinin sadece iki çift lastik ayakkabısı olmasına rağmen birini Türkmenlere gönderdi. Yapılan bu yardımla nasıl bir ümmet olduğumuzu bir kez daha görme şansını yakaladık' dedi.

'Ömrümde aldığım en değerli bağış'

Çiğdem, Türkmenlere yapılan desteğin birçok kesim tarafından örnek alınması gerektiğine dikkati çekerek, şunları belirtti:

'Ömrümde aldığım en değerli bağış olarak düşünüyorum. Çünkü kendisinin engelli olması ve yanı başımızda yaşanan savaşta zor durumda olan kardeşlerimize bu tür bir desteğin gelmesi bizi duygulandırdı. Aslında kimse ona o köyde yardım toplandığını söylemedi. Ama bizim yardım otobüsümüzü gördü ve tamamen kendi isteğiyle malzemeleri getirdi. Belki de evindeki değer verdiği tek şeydi bunlar.'

Engelli kızıyla yaşayan Fatma Kurt (75) da köyde yardım toplamaya gelindiğinden haberleri olmadığını anlattı.

Yardım otobüsünü köy meydanında gördükten sonra kendilerinin de bir şeyler vermek istediğini aktaran Kurt, 'Yardım yapıldığını duyar duymaz aniden hazırlayabildiğimiz kadarıyla onları koydum. Kızım da kendi kara lastiklerini bohçanın içerisine koyarak yardım toplamaya gelen görevlilere ulaştırdı. Suriye'de yaşayan Müslümanlara zor zamanlarında yardım etmek istedik' dedi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme