Emine Erdoğan ABD'de konuştu: Sınırlarımıza gelenlere gönüllerimizi de açıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, 'Sınırlarımıza gelenlere sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi de açıyoruz' dedi.

  • 521

WASHINGTON

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, başkent Washington'da Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) Washington Şubesi tarafından gerçekleştirilen Suriyeli mülteciler konferansında konuşma yaptı.

Suriye’nin tarihi değerleriyle hatırlanan çok özel bir ülke ve Ortadoğu’nun en zengin kültürlerinden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ancak bugün maalesef 21. yüzyılın en büyük insani krizini konuşmak için buradayız.” ifadesini kullandı.

"Böyle bir ortamda hiç tereddüt etmeden 3 milyon Suriyeliye kapılarını açanülkemle gurur duyuyorum" diyen Erdoğan, Suriye’deki iç savaştan kaçarak hayatlarını kurtarmaya çalışan insanların neredeyse yarısının Türkiye’de bulunduğunu kaydetti. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biz Suriyeli kardeşlerimize mülteci değil, misafir diyoruz. Açık kapı politikasıyla din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın Türkiye’de 3 milyon mülteci barınıyor. Sınırlarımıza gelenlere sadece kapılarımızı değil, aynı zamanda gönüllerimizi de açıyoruz."

"Alkışlanması gereken bir tavır"

Malcolm X'in kızı IIYasah Shabazz, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kapılarını açmasının alkışlanması gereken bir tavır olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme