Eğitimli kanarya yavruları yok satıyor

Malatya'da, yetiştiricileri tarafından özenle bakılan kanarya yavruları yaklaşık bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.

  • 1395

Malatya'da Kanarya yetiştiricisi Bülent Kırçuval meraklıları tarafından özenle yetiştirilen ve ötüşüyle ün kazanan kanaryalar, cinslerine göre damızlık kuşlarla eşleştirilerek sahiplerine para kazandırıyor.

Cinslerine göre kafeslerde eşleştirilen kanaryaların yavruları, yumurtadan çıktıktan sonra özel yemlerle besleniyor. Yaklaşık 3 ay bakılan yavruların, annelerinden ayrıldıktan sonra geniş bir kafeste kanatları geliştiriliyor. Bir süre burada uçma yeteneğini geliştiren yavrular, daha sonra eğitim kafeslerine alınıyor. Bu kafeslerde ötüşlerini geliştirmek için çeşitli eğitimlere tabi tutulan yavrular daha sonra çeşitli yarışlarda boy gösteriyor.

Aylar öncesinden sipariş veriliyor

İlgililer şampiyon kanaryaların yavrularını alabilmek için ise aylar öncesinden yetiştiricilere sipariş veriyor.

Malatyalı kanarya yetiştiricisi Bülent Kırçuval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda başladığı kanarya yetiştiriciliğini büyük bir sevdayla sürdürdüğünü belirtti.

Kırçuval, 'Harz Roller' cinsi kanarya yetiştirdiğini anlatarak, bu cinsin ötümü ile ünlü olduğunu belirtti.

'Şu an elimde hiç kuş kalmadı'

Kırçuval, 2011'den bu yana katıldığı tüm yarışmalardan Türkiye şampiyonluklarıyla döndüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Uzun yıllardır bu işi yapıyorum. Katıldığım yarışmalardan hep derecelerle döndüm. Bunun yanı sıra ırkı iyi, ötümü güzel ve şampiyon olan kanaryaları eşleştiriyoruz. Eşleme yaptığımız kanaryalardan aldığımız yavruları büyük bir titizlikle yetiştiriyoruz. Bu aşama yaklaşık 3 ay sürebiliyor. Bu yıl kanaryalarımdan 60 yavru aldım ancak şu an elimde hiç kuş kalmadı. Kendime bile 4-5 kuş ayırabildim, diğerlerini sattım.'

Kırçuval, kuş merakı olanların şampiyon kanaryaların yavrularını alabilmek için aylar öncesinden kendisine sipariş verdiğini dile getirerek, kanaryaların tanesinin yaklaşık bin 500 liraya kadar alıcı bulduğunu belirtti.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme