Dündar ve Gül'e yönelik soruşturma tamamlandı, cezaları belli oldu

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara Temsilcisi Gül'e yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, Dündar ile Gül'ün 22,5 yıldan 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

  • 666

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı, kasım ayında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e yönelik soruşturmayı tamamladı.

Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı ''müşteki'' sıfatıyla yer alıyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, ''Selam Tevhid'de kumpas'' davasıyla birleştirilmesi talebiyle gönderilen iddianamede, 'Selam Tevhid'de kumpas' iddianamesinde yer alan deliller ile takipsizlikle sonuçlanan ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasının FETÖ/PDY sanıklarınca-şüphelilerince neden ve niçin yapıldığı anlatılıyor.

'Dündar ve Gül, örgütün nihai amacına katkıda bulundu'

Şüpheli Can Dündar'ın 17 ve 25 Aralık süreçlerinden daha önceden haberi olduğu kaydedilen iddianamede, 3 Aralık 2013 tarihli “Siyasette nasıl geldiysen öyle gidersin” ve 24 Aralık 2013 tarihli 'Piyonlar devrildi sıra şahlarda' başlıklı yazıların bunun delili olduğu aktarıldı.

Dündar'ın ''sözde'' soruşturmalarla ilgili olarak kendisine FETÖ/PDY terör örgütünün verdiği görevi yerine getirdiği ifade edilen iddianamede, haber ve yazılarıyla kamuoyunu FETÖ/PDY terör örgütünün amaçları doğrultusunda ve örgütle işbirliği içerisinde yönlendirmeye, 17 ve 25 Aralık girişimlerini meşrulaştırmaya çalıştığı vurgulandı.

MİT tırlarıyla ilgili fotoğraf ve jandarma kriminal raporunun şüphelilerce, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün nihai amacı olan 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, sahte ihbar ve delillerle teröre yardım eden ülke konumuna sokarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını sağlamak' amacına yardım için temin edildiği ve devlet sırrını ifşa maksadıyla yayınlandığı aktarılan iddianamede, şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal ve uluslararası yararları bakımından gizli kalması gereken nitelikteki bilgiyi casusluk maksadıyla temin ve ifşa ettikleri belirtildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün nihai amacı doğrultusunda eyleme katkıda bulundukları aktarılan iddianamede, Dündar ve Gül'ün ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek''suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak' suçundan müebbet, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme'' suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün, şüpheliler Dündar ve Gül'e verdiği öne sürülen görevler; 17-25 Aralık tarihli darbe girişimi, Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait yardım tırlarının durdurulması, Reyhanlı ve Cilvegözü terör saldırılarıyla ilgili gerçeğe aykırı kurgu yazılar ve haberler hazırlamak şeklinde sıralandı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme