Doğan Grubu POAŞ'ı nasıl satın aldı?

PETROL-İŞ Sendikası Genel Başkanı ALİ UFUK YAŞAR'ın POAŞ'ın özelleştirilmesi sürecindeki hukuksuzlukları, usulsüzlükleri ortaya koymak üzere 12 Nisan 2016 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

  • 1455

PETROL-İŞ Genel Başkanı ALİ UFUK YAŞAR, ‘son günlerde akaryakıt kaçakçılığı ve vergi kayıpları üzerinden gündeme gelen DOĞAN GRUBU ve POAŞ (Petrol Ofisi) hususunda basında yer alan bilgiler, konunun yalnızca bir boyutunu kapsamaktadır’ dedi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre Yaşar şöyle dedi:

"2000 yılında İş-Doğan Grubu'na satılan POAŞ'ın özelleştirme sürecinde yaşananlar ve sonrasında POAŞ'ın tamamının DOĞAN GRUBU'nun eline geçmesi, medya-sermaye-siyaset üçgeninde siyasi kayırmanın geldiği boyutları gösteren ibretlik bir öykü oluşturmaktadır.

PETROL-İŞ SENDİKASI, özelleştirme sürecinin tüm aşamalarında POAŞ'ın satışına karşı çıkmış, dönemin hükümetlerini uyarmış, hukuki girişimlerde bulunmuş, kamuoyunu satışın sakıncalarına karşı bilgilendirmişti. Düzenlediği yaygın eylem ve etkinliklerle, özelleştirmeyi engellemeye çalışmış ve ülkemizin uğrayacağı ekonomik ve toplumsal zararın oluşmaması için elinden gelen tüm çabayı göstermiştir."

Yaşar, bugün konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlmeyerek geniş açıklama yapacak.

 

 

Bakmadan Geçme