Diyarbakır Valiliği: Yasa dışı yürüyüş davetleri boşa çıktı! Halka teşekkür!

Diyarbakır Valiliği: Yasa dışı yürüyüş ve gösteri davetleri boşa çıktı Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürüyüş çağrısının vatandaşlar nezdinde karşılık bulmadığı belirtildi.

  • 1456

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişin yapılan açıklama şöyle:

 
Sur ilçesinde yoğunlaşan terör eylemleri sonucu ilçedeki bazı mahalle ve sokaklarda çukurlar açılarak, bariyerler oluşturularak kamusal faaliyetlerin engellenmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik silahlı saldırı, taciz, yol kesme, patlayıcı madde, bombalı saldırı sonucu bozulan kamu düzenin sağlanması, çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, yollara ve binaların içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla BTÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyonları bahane ederek 02.03.2016 Çarşamba günü saat:16:00’da vatandaşlarımızı sokaklara çekme amaçlı kanunsuz gösteri ve yürüyüş çağrıları yapılmıştır. Valiliğimizce 02.03.2016 Çarşamba günü vatandaşlarımıza yapılmış olan söz konusu kanunsuz gösteri ve yürüyüş davetlerine riayet edilmemesi yönündeki çağrının vatandaşlarımız nezdinde büyük ölçüde karşılık bulduğu ve söz konusu yasadışı yürüyüş ve gösteri davetlerinin boşa çıktığı görülmüştür. Diyarbakır halkına göstermiş oldukları sağduyu ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın ilimizin huzur ve esenliğini bozmaya yönelik bu tür kanunsuz talep ve kışkırtmalara karşı göstermiş olduğu tavrın herkesçe görülmesi ve doğru okunması büyük önem arz etmektedir. 

 

Ayrıca Sur bölgesinde mahsur kaldığı iddia edilen sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ile ilgili olarak birçok kez güvenlik koridoru oluşturulmuş ve her türlü gayret gösterilmiştir. Güvenlik birimlerimizce bölgedeki sivillerin tahliyesi ve BTÖ mensuplarının teslim olmasına yönelik duyurulara her gün devam edilmektedir. Bu çerçevede Valiliğimiz gerek bölge Milletvekilleri, gerek STK temsilcileri gerekse de bu konuda duyarlı özel ve tüzel kişiler ile her türlü diyalog ve işbirliğine açık olup bu konudaki çalışmalar gayretli bir şekilde devam ettirilmektedir.

 

Kanunsuz eylem çağrıları sonucu düzenlenen ve az sayıda katılımın gerçekleştiği izinsiz yürüyüş ile ilgili olarak ilimiz genelinde yapılan aramalarda;


35 adet EYB (El Yapımı Bomba)
25 adet Molotof Bombası
16 adet Av Tüfeği Fişeği ele geçirilmiştir.

 

Ayrıca aynı yürüyüşte vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk ederek kamu düzenini bozmaya çalışan ve güvenlik birimlerimize saldıran 34 şahıs gözaltına alınmıştır.

 

İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 02.03.2016

 

 

Bakmadan Geçme