Diyanet İşleri Başkanı silinen fetvayla ilgili ilk kez konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurumun 'sabotaj' niye nitelediği, tepkiler üzerine silinen fetva hakkında ilk kez konuştu

  • 601

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu'na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Diyanet'in "itibarsızlaştırma kampanyasına" hedef olduğunu açıklayan ve "Bu İslamofobik bir nefret içeren gayri ahlaki bir haber mühendisliğidir" diyen Görmez, şu ifadeleri kullandı:

"Bu Diyanet'i itibarsızlaştırmak için atılan bir iftira. Bizi babalarımıza ve ailelerimize mahçup etmeyi hedefleyen bir iftiradır bu. Bu bir haber değildir. Bu İslamofobik nefret içeren gayri ahlaki bir haber mühendisliğidir. Bu haber İngilizce'ye çevrildi, Vatikan'ın yanı başındaki İtalyan medyasına manşet yapıldı. Ben buradan bütün halkımıza seslenmek istiyorum: Beni üzen şahsımla ilgili şeyler değil. Aklını ve ahlakını yitirmiş hiçbir insanın söyleyemeyeceği bir cümleyi Diyanet'e yansıtacağını düşünmedim. "

Bakmadan Geçme