Denizli Müftülüğü'nde 'FETÖ/PDY' soruşturması

Denizli Müftülüğü'nde görevli vaiz, imam, müezzin, memur ile bir müftü yardımcısının da aralarında olduğu 13 kişi hakkında FETÖ/PDY destek sağladıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

  • 1032

Denizli Müftülüğü'nde görevli vaiz, imam, müezzin, memur ile bir müftü yardımcısının da aralarında olduğu 13 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" destek sağladıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "şubat ayında" görevlendirilen iki müfettişin müftülükteki bazı çalışanlar hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

İki müfettişin Denizli'de bir aydan fazla disiplin soruşturması yürüttüğünü ifade eden Aşık, şunları söyledi:

"Soruşturma kapsamında 7 kişinin ihracına karar verildi, 6 kişinin de görev yerleri değiştirildi. İhraç edilen kişiler hakkında adli soruşturma yapılıp, yapılmayacağını biz bilmiyoruz. Soruşturmayı Diyanet İşleri Başkanlığı yürütüyor. Müftülükte çalışan aralarında vaiz, imam, müezzin, memur ve bir müftü yardımcısının da olduğu 13 kişi hakkında paralel yapıya destek sağlandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı."

Aşık, yapılan çalışma kapsamında çeşitli camilerde görevli "7 imamın" ihraç edildiği, aralarında bir müftü yardımcısının da olduğu 6 din görevlisinin de başka illere tayin edildiğini kaydetti.

Aşık, idari soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme