Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Adam olana adam gibi cevap verilir!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

  • 1123

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin sözleri ile ilgili olarak, "Siyasi hayatın esası edeptir, nezakettir, üsluba dikkattir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Birincisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ki çok değerli bir hanımefendidir. Nezaketi ile zarafeti ile herkesin takdirini kazanmıştır. Ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçiyi bırakın, anamuhalefet partisi liderini bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması... Bunun izah edilir, açıklanır mazur görülür bir tarafı yoktur. Bu konuda da ben gerekli açıklamayı yaptım. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu." şeklinde konuştu.

"Adam olana adam gibi cevap verilir"

"Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında bana hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti." ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Şimdi ben de ona diyorum ki 'Adam olana adam gibi cevap verilir'. Bu konuşmasından sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum." dedi.

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Adam olana adam gibi cevap verilir!

Bakmadan Geçme