Davutoğlu Konya'da gövde gösterisi yapacak. Parti teşkilatından flaş mesaj!

22 Mayıs'ta genel başkanlığa, ardından Başbakanlığa veda edecek Ahmet Davutoğlu bugün Konya'da hemşehrileri ile buluşacak. Peki AK Parti İl Teşkilatı bu buluşmayı hangi mesajla duyurdu?

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

22 Mayıs'daki AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlığa ve ardından Başbakanlık görevine veda edecek olan Ahmet Davutoğlu, "vakur" bir şekilde "Çekiliyorum" dedi.

Kendisini "çekilmeye" zorlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi hakkında da incitici bir kelime kullanmadan vakarlı bir şekilde "Başbakanlık koltuğunu terkediyorum" mesajı verdi.

Peki Davutoğlu'nu sevenler, destekçileri, hemşehrileri, Konyalılar, bu "vakar" çizgisini koruyabilecek mi? Hoca gibi "sakin" ve "vakar"lı bir şekilde "Eyvallah! Bunda da hayır vardır. Başbakanlık görevine Erdoğan getirmişti, bu görevden de yine Erdoğan uzaklaştırıyor. Eyvallah!" deme olgunluğunu gösterebilecekler mi?

Bekleyip göreceğiz.

Evet; Davutoğlu bugün sabah Konya'ya gidiyor. Hemşehrileri ile buluşacak ve gövde gösterisi yapacak.

Peki AK Parti Konya İl Başkanlığı dün gece bu gelişmeyi nasıl duyurdu?

İşte SMS mesajı:

"Bilge Adam hemşehrileri ile buluşuyor. Başbakanımızı yarın 11.00'de havalimanında karşılıyor, Kapu Camiinde birlikte cuma namazını kılıyoruz. Bu buluşmaya davetlisiniz."

 

Davutoğlu cenahına kulak verilecek olursa "Hoca"yı Konya'da onbinlerce kişi karşılayacak. Cuma namazı çıkışında Konyalılar Davutoğlu'nu bağırlarına basacak.

Bu esnada atılacak sloganlar da "taban"ın Davutoğlu'nun pasifize edilmesine gerçek tepkisinin ne olduğuna dair önemli işaretler verecek.

BOSNA HERSEK'E GİDİYOR

Bu arada Davutoğlu, "Başbakanlık" koltuğuna veda edeceğinin deklare edilmesine rağmen, rutin programını bozmuyor. Ahmet Davutoğlu, önceden planlandığı şekilde bugün akşam saatlerinde, 2 günlek gezi için Bosna Hersek'e uçacak. Uçakta, gidiş ve dönüş yolunda gazetecilere vereceği mesajlar da önem taşıyacak.

Bakmadan Geçme