Darbecilere darbe üstüne darbe... TSK'dan atılan 1.684 askerin tam listesi

NATO ve ABD destekli FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından TSK'da büyük temizlik... Tam 1684 subay ve astsubay TSK'dan atıldı. İşte konuya ilişkin KHK ve TSK'dan atılan askerlerin tam listesi

  • 4797

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

15 Temmuz'daki FETÖ destekli NATO ve ABD patentli darbe girişimini Türk halkı, devleti, polisi ve askeri, el birliği ile püskürttü.

Özellikle tanklara meydan okuyup önüne yatan, bomba atan helikopter ve F-16 uçaklarına kafa tutan ve 246 şehit veren Türk milleti destan yazdı.

Hain darbeciler, Polis Özel Harekatı milletin savaş uçakları ile bombalayarak 47 polisi kalleşçe şehit etti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suikast düzenleyerek öldürmek için hem Marmaris'te hem hava sahasında hem de Atatürk Havalimanı çevresinde kalleş operasyonlar düzenledi.

Ancak millet, polisi ve askeri ile el ele vererek, milletin topunu, tankını, tüfeğini, uçağını millete çeviren TSK üniformasına bürünmüş hainleri püskürttü, derdest etti.

İşte bu kapsamda devlet 3 aylığına olağanüstü hal ilan etti. Devlet, OHAL kapsamında alınması gereken tedbirleri hızla uygalamaya koydu ve TSK'dan 1.684 subay ve astsubay atıldı.

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Bu KHK'ya göre, TSK'dan toplam 1.684 FETÖ mensubu asker çıkarıldı. Bir başka tabirle ihraç edildi, atıldı. Söz konusu KHK'da şu ifade yer aldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan asker kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerine kabul edilmezler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılır." denildi.

Ayrıca,  Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Söz konusu KHK'ya göre ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam 1.684 asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarıldı.

KAPATILAN BASIN KURULUŞLARI

FETÖ ile irtibatlı ya da FETÖ'nün yayın organları oldukları değendirilen medya kuruluşları da kapatıldı.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında KHK'ya göre, 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı. Kapatılan gazeteler arasında Zaman ve Taraf da var. Gülencilerin elinde iken kayyum atanan Cihan Haber Ajansı da kapatıldı.

 

LİSTE İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme