Cihan Haber Ajansı'na kayyum atandı

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş'ye kayyum atanmasına karar verdi

  • 1831

İSTANBUL

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş'ye kayyum atanması talebini değerlendirdi. 

Hakimlik kararında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında 2014/39856 esas numarasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı haline gelen Zaman gazetesinin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş. isimli şirketine, 3 Mart 2016'da İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyum atandığı hatırlatıldı. 

"Cihan'ın 14 milyonluk sermayesinin 13 milyon 960 bin lirası Feza A.Ş'ye ait" 

Feza Gazetecilik A.Ş'ye atanan kayyumların şirket bünyesinde inceleme yaptıkları ve kayyum atanması talep edilen Cihan ve Reklamcılık A.Ş'nin sermayesinin 14 milyon lira olarak belirlendiği aktarılan kararda, bu sermayenin 13 milyon 960 bin lirasının büyük ortak Feza Gazetecilik A.Ş'ye ait olduğunun tespit edildiği kaydedildi. 

"Feza A.Ş'ye ait tüm işlemler Cihan tarafından takip ediliyor" 

Feza Gazetecilik A.Ş'ye ait tüm verilerin tutulduğu ve işlendiği bilgisayar sunucularının Cihan ve Reklamcılık A.Ş'nin yönetim binasında bulunduğu, bu nedenle Feza Gazetecilik A.Ş'ye ait verilere sağlıklı bir şekilde ulaşım sağlanamadığına dikkat çekilen kararda, Feza Gazetecilik A.Ş'ye ait tüm işlemlerin ve ticari sırların Cihan ve Reklamcılık A.Ş. tarafından takip ve kontrol edildiğinin belirlendiği de bildirildi.

Avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan ile Sezai Şengönül'ün, yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyum atanmalarına hükmedildi.

Hakimlik, atanan kayyumların, Feza Gazetecilik A.Ş'ye atanan kayyumlar olması ve kayyum atanan şirketin hakim ortağının Feza Gazetecilik A.Ş olması ile ilk kayyum atandıklarında kendilerine ücret takdir edilmesi nedeniyle bu aşamada yeni bir ücret takdirine yer olmadığına da karar verdi.

Bakmadan Geçme