Çiğ köfte, pizza ve avukatlık ücreti de tüketici fiyat endeksine girdi

TÜİK Başkanı Aydemir bu yıl TÜFE sepetine elbise, çiğ köfte, pizza ve avukatlık ücretlerinin eklendiğini, sepetten bezelye, telefon kartı, özel dershane ve CD ücretlerinin çıkarıldığını deklare etti.

  • 1157

ANKARA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 'TÜFE sepeti'ni güncelledi.

TÜİK Başkanı Birol Aydemir, düzenlediği basın toplantısında, kurumun gelecek dönemde yapacağı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Aydemir, Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) yönelik veri toplama sisteminde yeniliğe gittiklerini hatırlatarak, tabletle derlenen fiyatların eş zamanlı veri tabanlarına aktarıldığını, bu kapsamda anlık fiyat kontrolünün de yapıldığını söyledi. Fiyatların 81 il merkezi, 221 ilçeden derlendiğini anlatan Aydemir, 2015'te 426 olan madde sayısının, bu yıl 417 olarak belirlendiğini ifade etti.

Birol Aydemir, enflasyon sepetinde düzenleme yaptıklarını belirterek, "Bu yıl TÜFE sepetine elbise, çiğ köfte, pizza ve avukatlık ücretlerini ekledik. Sepetten, 2000 cc otomobil, bezelye, dikiş ipliği, ilk yardım aletleri, mektup gönderme ücreti (APS), telefon kart ücreti, DVD oynatıcı, yazıcı, müzik CD, boş DVD, özel dershane ücreti (TEOG hazırlık - 8. sınıf), özel dershane ücreti (üniversiteye hazırlık) ve elektrikli epilasyon aletlerini de çıkardık" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme