Çiçekçilerde Sevgililer Günü mesaisi

14 Şubat Sevgililer Gününde sevgisini çiçekle ifade etmek isteyenlerin uğrak yeri olan çiçekçileri, yarın yoğun bir mesai bekliyor.

  • 539

14 Şubat Sevgililer Gününde sevgisini çiçekle ifade etmek isteyenlerin uğrak yeri olan çiçekçileri, yarın yoğun bir mesai bekliyor.

Özel günlerde en çok tercih edilen hediyeler arasında yer alan çiçekler, Sevgililer Günü'nün de vazgeçilmezi oluyor.

Yarın kutlanacak Sevgililer Günü için en çok tercih edilen kırmızı, beyaz güller, papatyalar, orkideler, sümbüller ve menekşeler çiçekçilerin tezgahlarında yerini aldı.

Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkan Metin Aydemir'in Sevgililer Günü'nde Başkent'te 300 bin çiçek satılacağı tahminini hatırlatarak, geçtiğimiz seneye göre çiçek satışlarında artış yaşanmasını beklediklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Ankara'da 200 bin civarında çiçek satıldığını, çiçek fiyatlarının mezat usulü açık artırmayla belirlendiğini aktaran Çalışkan, ortalama kalitedeki bir gülün yaklaşık 10 liradan satılacağını belirtti.

Kırmızı, beyaz gül, orkide ve papatyanın yine en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alacağını tahmin ettiklerini belirten Taş, 'Tezgahlarımızı doldurduk. Her alıcıya hitap eden çiçeklerimiz mevcut. Pazar günü evlerinden çıkmak istemeyip istirahat edecekler de olacaktır. Onların da pazartesi çiçekçilere uğrayacağını, bu yıl Sevgililer Günü'nün bir kaç gün uzayacağını tahmin ediyoruz' ifadelerini kullandı. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme