CHP'nin suçlandığı köstebek skandalında flaş gelişme!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 46,6 milyon kişinin kimlik bilgilerini internete CHP'nin sızdırdığı haberinden sonra hukukçular, '46,6 milyon insanın kimlik bilgilerini internetten sızdıran CHP, dolandırıcılara, yabancı istihbarata hizmet etti. HDP ise aldığı seçmen listelerini PKK terör örgütüne sızdırdı' dediler.

  • 979

Zaman’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 46,6 milyon kişinin kimlik bilgilerini internete CHP’nin sızdırdığı iddiasının işlendiği “Köstebek CHP” başlıklı manşeti kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “İnternete sızan kimlikler ile 2008’de paylaştığımız veriler uyuşuyor” diyerek manşet haberimizi doğrularken, CHP’li yetkililer ise tatmin edici cevap vermekten kaçındı.

Zaman'a konuşan hukukçular Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın CHP’yi içine alacak şekilde genişletilmesini istediler.

YABANCI İSTİHBARATA KAPI AÇTILAR

Avukat Cihat Gökdemir, CHP’nin vatandaşların kimlik bilgilerinin internete sızdırılması konusundaki ihmal ve kabahatinin büyük olduğunu ifade ederek, “Gizli bilgilerin ifşası suçtur. Hem CHP yöneticilerinin, hem kimlik bilgilerinin açılmasını isteyenlerin, hem de teknik olarak açanların hakkında işlem yapılmalıdır.” dedi.

CHP’nin 2009 yılında seçmen bilgilerini resmi internet sitesi önce bilisim.chp.org.tr/Esecmen/ linkinden, sonra esecmen.chp.org.tr linkinden hizmete açmasının ardından pek çok akrabasının kendisine ulaştığını söyledi.

Gökdemir, “50 milyon kimlik bilgisi CHP internet sitesinden yayıldı. Avukatlar borçluların komşularına bile CHP sitesindeki bilgilerle ulaşıyordu. Birçok borçlu ‘Borcumu niçin komşuma söylüyorsunuz?’ diye şikayet ediyordu. Çünkü CHP’nin sitesinden bir apartmandaki tüm seçmenler yayınlandı. CHP’nin yaydığı bilgilerle sadece komşulara değil, uzak akrabalara da ulaşılabiliyordu.” diye konuştu.

Cihat Gökdemir, yaşanan skandalın 2009 yılındaki seçmen listeleriyle doğrudan irtibatlı olduğunu, vatandaşların da konuyla yargıya başvurabileceğini söyledi.

YSK, HDP’YE VERDİ, HDP DE PKK’YA!

CHP seçmen bilgilerinin sızdırılmasına yönelik skandala ‘gizli-saklı’ imza atmadığını kaydeden Gökdemir, “CHP seçmen bilgilerini alenen duyurdu, ‘Sandıkta oylara sahip çıkın. Sandığınızda başkası oy kullanmasın’ dedi. ‘Oy hırsızlığı’na engel olayım’ derken, daha büyük hırsızlıklara, dolandırıcılıklara, yabancı istihbaratçılara kapı açtı. Şimdi ‘bilgilerimize devlet sahip çıkamadı.’ diye bağıran ‘Gezici’ tâife, o dönem ‘Sandığa sahip çık.’ diye bu kimlik bilgilerini paylaşıyordu. ‘Oylar çalınıyor.’ dediler kimlik bilgilerini çaldılar. Şimdi ‘Bilgilerimiz çalındı.’ diyorlar. Bilgileri siz aldınız ve çalınmasına zemin hazırladınız.” şeklinde konuştu.

Kimlik bilgilerinin sızdırılması skandalının Güneydoğu ayağının da iyi araştırılması gerektiğini belirten Gökdemir, “Güneydoğu’da YSK’nın HDP’ye verdiği kimlik bilgileri bugün PKK’nın elinde. Güneydoğu’daki bazı avukatlar icra işlemlerini HDP’ye verilen kimlik bilgileri üzerinden yapıyor. Bugün PKK’nın elinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgileri var. Bu bilgiler ne için kullanılıyor?” dedi.

Gökdemir, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürütürken çok dikkatli olması gerekiyor. Savcılığın, CHP ile alakalı bilgilere ulaşması çok kolay… Kimlik bilgilerinin çalınmasında CHP’nin ihmali çok açık.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR DAVAYA MÜDAHİL OLMALI

AK Parti Konya eski Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna da, yaşanan skandalın boyutuna dikkat çekerek, “Vatandaşların kimlik bilgilerinin kötü niyetli kurumların eline geçmiş olduğu açıktır. Vatandaşların suç şebekelerine karşı teyakkuzda olmalarının gerekliliğinin yanında CHP’ye karşı dava açılmalıdır. Çünkü CHP, vatandaşların geleceğini tehlikeye atmıştır. Vatandaşlar, yürütülen soruşturmaya müdahil olmalıdır. CHP’nin tek başına hareket etmediği, siyasilerin dokunulmazlığından yararlanılarak suçları sürdürme çabası var. Haksız fiil söz konusudur.” dedi.

KASIT MI, KORSANLIK MI İYİ ARAŞTIRILMALI!

Avukat Cavit Tatlı ise Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) da vatandaşların kimlik bilgileri konusunda gerekli özeni göstermediğini dile getirdi. Tatlı, “bu konuda tek başına bir kurumu suçlamak için henüz erken olduğunu belirterek, “Bu bilgiler, avukatlara 1000 TL gibi rakamlarla satıldı. İdari incelemenin bir an önce sonuçlanması gerekiyor. Parasal bir ilişki sebebiyle sızdırıldıysa ayrı bir yargılama, kasıtsız bir şekilde dikkatsizlik sonucu taksirle dağıtılması söz konusuysa ayrı bir inceleme, korsanlık sonucu yapılmışsa ayrı bir incelemeye tabi tutulmalıdır.” dedi.

CHP’DEN TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, YSK’nın 2009’da siyasi partilerle paylaştığı kimlik bilgilerinin, CHP’ye ait “bilisim.chp.org.tr” adresi üzerinden paylaşıldığı yönelik manşet haberimiz hakkında, “CHP dışında dünya kadar yerde de bu tür uygulamalar mevcut zaten.” dedi. Aksünger, bilgileri internete yükleyen tek partinin CHP olması ve CHP’nin sorgulamayı kendi serverları üzerinden yapması konusunda ise açıklamada bulunmadı.

Bakmadan Geçme