CHP, Mehmet Görmez'in görevden alınmasını istedi

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Diyanet'in skandal fetvası sonrası Başbakan Davutoğlu'na mektup yazarak, Mehmet Görmezi'i görevden almasını istedi

  • 831

 

CHP’li Hakverdi’nin Başbakan Davutoğlu’na yazdığı mektup şöyle:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılının ilk günlerinde skandallar ile gündeme gelmeye devam etmektedir. Mehmet Görmez, göreve geldiği ilk günden itibaren gerek yaptığı açıklamalar, gerek sessizliği gerekse de yayınladığı fetvalarla, ayrımcılık yapıp nefret suçu işlemektedir. 2016’ın ilk günlerinde ‘Cemevleri kırmızı çizgimizdir’ diyen Mehmet Görmez’in başkanlığını yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı resmi internet sitesinde 08.01.2016 tarihinde yayınlanan Diyanet Fetvasında “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikâha etkisi olur mu?” sorusuna “Babanın kızına şehvet duyması haram değil” cevabı verilmiştir. Diyanet Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan bu fetva kısa zamanda gösterilen büyük tepki sonrası kaldırılmıştır. Fetvanın kaldırılması yaratılan bu durumu değiştirmeyecektir.

Mehmet Görmez’in, Türkiye toplumu üzerinde yarattığı olumsuz etkiler artık kabul edilemez düzeydedir. Bu nedenle bürokratınız olan Mehmet Görmez’in artık o makamda oturmaması gerekmektedir. Ayrımcılık yapan ve nefret suçu işleyen Görmez’in derhal görevden alınması için gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Bakmadan Geçme