CHP kurultayının ikinci gününde PM ve YDK üyeleri belirlenecek

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın bugünkü bölümünde, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

  • 632

ANKARA

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın bugünkü bölümünde, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek.

Ankara Spor Salonu'nda dün başlayan kurultayda Genel Başkan seçimi gerçekleştirilmiş, geçerli 990 oyun tamamını alan Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçilmişti.

Kurultayın bugünkü bölümünde ise PM ve YDK üyeleri delegenin onayına sunulacak. Partinin kurultaydan sonra en etkili organlarını olan PM'de 60, YDK'da ise 15 üye bulunuyor.

PM'de 52 üye, adaylar arasından seçilirken, listedeki 8 üye ise 'Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP)' kontenjanından belirleniyor.

BYKP seçimlerinde Genel Başkan toplam 12 aday gösteriyor. Delegeler bu adaylardan 8'ini seçiyor.

Bir delegenin oy kullanma süresi 4 dakika sürecek

PM üye seçiminde 'çarşaf liste' yöntemi uygulanacak. PM'ye girebilmek için 500'ün üzerinde adayın başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Her delegenin bu adaylar içinden 52 adayı işaretlemesi belli bir süreyi gerektirecek. Bu sürenin her delege için 3-4 dakikayı bulabileceği belirtiliyor.

Adayların tanıtım yarışı

Öte yandan PM'ye aday olan partililer, salonda renkli görüntüler oluşmasına neden oluyor. Adaylar oluşturdukları stantlarda tanıtım yapıyor. Salonun her yerinde ise adayların afişleri asılı.

Bazı adaylar ise hazırladıkları eşantiyonları dağıtarak tanıtımını yapıyor.

Muhabir: Mehmet Tosun-Barış Gündoğan www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme