CHP Düzce İl Başkanı Tozan'a saldıranlar tutuklandı

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darp edilmesi olayına karışan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. AK Parti Düzce milletvekilleri saldırıya tepki gösterdi.

  • 714

Düzce’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'BU SİYASİ BİR SALDIRIDIR'

Osman Çatana Karakolu'na giderek zanlılar hakkında şikâyette bulunan Tozan, aracına kasıtlı olarak arkadan çarpıldığını söyledi. Olaya basit bir kaza süsü verilerek, durdurulmak istendiğini ifade eden Tozan, "Aşağıya indim ‘Hayırdır arkadaşlar ne oluyor’ dediğimde, ‘Ne hayırı, sen vatan hainisin’ diyerek 2 kişi tarafından saldırıya uğradım. Tek başımaydım, bu siyasi bir saldırıdır" dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili üç kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki şüpheli, ilk ifadelerinde yol verme meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını, bunun sonucunda Tozan'ı dövdüklerini ileri sürdü.

Gözaltına alınan üçüncü kişi, diğer iki şüphelinin de üye olduğu Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başkanı İ.Ü. oldu. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Ü.'nün dayak anına ilişkin videoyu, “Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Bir gün birinizi, bir gün hepinizi” notuyla Facebook hesabında paylaşmasıyla ilgili ayrıca soruşturma yürütüldüğünü belirtti...

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldıran 3 kişi adliyeye sevk edildiDüzce’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı sokak ortasında darp eden 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Düzce’ye giden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Bu yapılan bir terör olayıdır. Biz onların tehditlerini alır ayağımızın altında ezeriz. Sen kimin adına bu işi yapıyorsun. Türkiye’de birileri nelere yol açtığını görsün. Adam hala tehdit ediyor. Kimin adına yapıyor çok merak ediyorum. İnşallah arkasından bizim tahmin ettiğimiz kişiler çıkmaz” dedi.

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti Düzce milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Zekeriya Tozan'ın darp edilmesini kınadı.

Milletvekili Özlü mesajında, Tozan'a yapılan darp ve saldırıyı tasvip etmediğini belirterek, "Demokratik bir ülkede insanların düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerekir. Farklı düşüncelere tahammül etmemizle demokrasimizin gelişeceğini düşünüyorum. Bu çerçevede CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a ve CHP ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Milletvekili Arslan da Tozan'a yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna işaret ederek, ana muhalefet partisinin il başkanına yapılan bu saldırının demokrasiyle bağdaşmadığını kaydetti.

'SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Milletvekili Ayşe Keşir ise Tozan'a yapılan saldırıyı kabul etmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tozan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerimi sundum. Sayın Tozan nezdinde tüm Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun diliyorum."

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yumruklu saldırıya uğradıDüzce CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, 2 Kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı anı güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Düzce Belediye Başkanı Keleş ise bu tür davranışların demokratik bir hukuk devletinde asla olmaması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"CHP İl Başkanı Tozan'a yapılan ve demokratik hukuk devletinde asla gerekçesi gösterilemeyecek bu davranışı şiddetle kınıyorum. Siyaseten farklı görüşlere sahip olmak insani değerlerimizin, görevlerimizin asla önüne geçmemelidir. Böyle utanç manzaralarının tekrarlanmamasını temenni ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Keskin de yapılan saldırının kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkati çekerek, "İster siyaset adamı olsun ister vatandaş olsun fikirlerinden dolayı şiddete uğraması kabul edilebilecek bir durum değildir. Birlik beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ana muhalefet partisinin il başkanına yapılmış saldırının kabul edilebilir bir durumu yoktur" dedi.

Bakmadan Geçme