Çankaya Köşkü'nde 'Çocuk Şenliği' düzenlendi

Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla Çankaya Köşkü'nde ilk kez gerçekleştirilen 'Çocuk Şenliği'nde, 81 ilden şehit, gazi çocukları, ilk ve ortaokul öğrencileri ile Suriyeli çocuklar için etkinlikler düzenlendi.

  • 882

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Çankaya Köşkü'nde ilk kez gerçekleştirilen "Çocuk Şenliği"nde, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çankaya Köşkü bahçesinde düzenlenen şenlikte, Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik etti.

Şenlikte, Türkiye'nin tüm illerinden şehit ve gazi çocukları, herhangi bir alanda üstün başarı elde etmiş ilk ve ortaokul öğrencileri, özel eğitim kapsamında eğitim alanlarla Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’ten Suriyeli yetimler olmak 172 minik davetli ağırlandı.

Başbakan Davutoğlu'nun, Diyarbakır ziyaretinde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 7 yaşındaki Kübra Hilal Arslanoğlu, Eskişehir’de sokakta yürürken rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan Türk bayrağını defalarca öpüp alnına koyan Beren Nafi Alsan ve kardeşi Ceren Alsan ile okul bahçesinde yere atılan Türk bayrağının parçalanmak istenmesine müdahale ederek bayrağı direğe asan Uğur Saraç, Emirhan Rezbiç ve Mehmet Duruk da şenliğe katılanlar arasında yer aldı. 

Davuoğlu çocuklarla ebru yaptı

Davutoğlu, Köşk'ün bahçesinde resmi karşılama törenlerinin düzenlendiği alanda kurulan ebru, çömlek, hatıra sikke basım standlarını çocuklarla gezdi. Öğrencilerle ebru yapıp, hatıra sikke basan Davutoğlu, külahlara dondurma koyarak, çocuklara dağıttı.

Çocukların özçekim tekliflerini de geri çevirmeyen Başbakan Davutoğlu, en iyi şiir okuma yarışmasında dereceye giren bir kız öğrenciye İstiklal Marşı'nı okuttu.

Şenliğin sonunda Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserde, orkestraya piyanosuyla ülkesindeki olaylar nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye gelen ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan Tambi Cimuk eşlik etti.

Bakmadan Geçme