Can Dündar ve Erdem Gül il kez hakim karşısında

Durdurulan MİT TIR'larıyla ile ilgili soruşturmada Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yargılanmasına başlanıyor

  • 1192

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davanın ilk duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Can Dündar ve eşi Dilek Dündar, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

"GAZETECİLİĞİ SAVUNMAYA GELDİK"

Elinde dava konusu olan Cumhuriyet gazetesinin nüshası bulunan Can Dündar, burada yaptığı açıklamada, “Yaptığımız haberin arkasındayız. Gerçek suçlular yargılanmalı, beraatimizi istiyoruz. Buraya gazeteciliği savunmaya geldik” dedi.

Erdem Gül de “Gazetecilik suç değildir, beraatimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Avukat Akın Atalay ise “Kapıda adalet yazıyor. Umarım kapıda yazan adalet kavramına uygun bir davranışla karşılaşırız” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.


Hazırlanan iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

92 gün tutuklu kalan Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından tahliye edilmişlerdi.

Bakmadan Geçme