Büyükelçi'den sürpriz açıklama! Moğolistan'da...

Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, bu ayın son haftasında Moğolistan'da Türk Kültür Günleri'nin düzenleneceğini bildirdi.

  • 1008

Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, bu ayın son haftasındaMoğolistan'da Türk Kültür Günleri'nin düzenleneceğini bildirdi.

Karagöz, Türkiye ile Moğolistan arasında 100'den fazla anlaşmanın bulunduğuna, vize muafiyetinin yürürlükte olduğuna, bugün THY'nin Moğolistan'a seferler düzenlediğine işaret etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Ulan Batur'da 20 yıldan aşkın bir süredir faaliyet gösterdiğini bildiren Karagöz, "TİKA, Moğolistan'da toplam değeri 30 milyon dolara yakın, eğitim, sağlık, altyapı, kültür ve meslek edindirme dahil çeşitli sektörleri kapsayan 450 civarında proje gerçekleştirdi" dedi.

Türkiye'de 3 bin civarında Moğol vatandaşının yaşadığını söyleyen Karagöz, 900 civarında Moğol öğrencinin Türk üniversitelerinde yüksek öğrenim gördüğünü, bunların yarıya yakınının Türkiye burslarından yararlandığını aktardı.

"Onur konuğu Kadir Topbaş" 

Büyükelçi Karagöz, Türkiye'nin, Moğolistan'daki görünürlüğünün güçlendirildiğini anlatarak, bu kapsamdaki faaliyetleri şöyle sıraladı:

"Büyükelçiliğimizin himayesinde 22-29 Nisan tarihlerinde Ulan Batur'da Türk Kültür Günleri düzenlenecek. Bu yılki etkinliklerin onur konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş olacak. Hafta kapsamında Ulan Batur'da çeşitli okulların öğrencilerinin katılımıyla evrensel barış ve dostluk teması altında bir çocuk şenliği düzenlenecek ve yetimhane ziyareti yapılacak. Çanakkale Savaşları'nın 101. Yıl Dönümü ve Anzak Günü, kordiplomatik ve Moğolistan'da yaşayan yabancılarla birlikte kutlanacak. Opera ve piyano sanatçılarımız konserler verecek, 'Türkiye Manzaraları' temalı fotoğraf sergisi de açılacak. Türk mutfağını tanıtmaya yönelik bir resepsiyon verilecek. Türk sinemasının seçkin örnekleri Moğol halkının beğenisine sunulacak."

Bakmadan Geçme