Bursa'da uyuşturucu satıcılarının evine saldırı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 2 kişinin oturduğu eve saldıran ve benzin döküp yakmaya çalışan kalabalığa polis ekipleri müdahale etti.

  • 775

BURSA

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 2 kişinin oturduğu eve yaklaşık 100 kişilik grup saldırdı.

Alınan bilgiye göre, Panayır Mahallesi'nde ikamet eden 100 kişilik grup, aynı mahalledeki Polat Sokak'ta bulunan bir binada oturan ve uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen U.İ. (30) ile S.B'nin (33) evinin önünde toplandı. Evi taşlamaya başlayan kalabalık daha sonra evin çevresine benzin dökerek yakmaya çalıştı.

Öfkeli kalabalığı gören U.İ. ve S.B, evden çıkıp 16 VM 066 plakalı otomobile binerek, mahalleden uzaklaşmaya çalıştı. Şahısların otomobile bindiğini gören bazı kişiler, U.İ. ve S.B'yi darbederek aracı taşladı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, söz konusu iki kişiyi güvenlikleri için gözaltına alarak ekip otosuna bindirdi. Kalabalığın dağılması için biber gazı sıkan ekipler, sonuç alamayınca havaya uyarı ateşi açtı. Gerginliğin devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile ambulans sevk edildi.

Ekipler, U.İ. ve S.B'nin oturduğu bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak mahalleliyi evin önüne yaklaştırmadı. Ayrıca biber gazından etkilenen vatandaşlara da sağlık ekipleri müdahale etti.

Olayın ardından U.İ. ile S.B'nin ailesi, olası saldırıya karşı polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında evden çıkarılıp mahalleden uzaklaştırılırken, ekipler evin çevresinde sabaha kadar nöbet tuttu.
www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme