Bulgaristan'da partisinden ihraç edilen Mestan yeni parti kuruyor

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden ihraç edilen Mestan, 'Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi olacak' dedi.

  • 615

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edilen HÖH eski Genel Başkanı Lütvi Mestan, yeni bir parti kuracağını açıkladı.

Mestan, NOVA TV adlı özel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, 'Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) olacak' dedi.

Yakında kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek partinin Avrupa ve Atlantik değerlerini ve liberal değerleri esas alacağını kaydeden Mestan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Daha projemizin anonsunu yapmadan bizi kötülemeye çalıştılar. Beni hain ve casus ilan ettiler. Bize karşı devletin güvenlik mekanizmalarını harekete geçirmeyi denediler. Ancak ben daha da dayanırım, beni korkutamazlar.'

Bulgaristan'daki siyasetin böylesi bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyduğunu, son günlerde il il gezdiği ülkede karşılaştığı insanların önemli bir bölümünün mevcut siyasi partiler tarafından temsil edilmediklerini düşündüğünü anlatan Mestan, 'Yeni partimiz daha kurulmadan, 'Türk' ya da 'İslamcı' olarak tanıtılması klişelerin ötesine gitmez' dedi.

HÖH'ün üç yıl genel başkanlığını yapmış olan Mestan, bu partinin, onursal başkan Ahmet Doğan tarafından yönetildiğini, kendisinin hiç bir hakka sahip olmadan, 'sadece fikirler alanında hareket etmiş olduğunu' belirtti.

Politikacı olarak iş ilişkilerine girmediğini vurgulayan Mestan, yıllarca Sofya'da kirada yaşayan ender politikacılardan biri olduğunu belirtti.

Mestan, 'DOST partisinin politikaya katılması ile siyasi kulislerdeki tüm maskeler düşecek' dedi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme