Bu kursu bitirenler işsiz kalmıyor

THY Teknik AŞ'nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak üzere KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri tarafından verilen eğitim programına katılanların yüzde 90'ı istihdam edildi.

  • 742

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ'nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak için Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından verilen, istihdam garantili eğitim programına 2012 yılından bu yana 500 kişi katıldı.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıllık bir yüksekokul olan kurumun, farklı alanlarda da eğitim verebilmesi için geçen yıl fakülteye çevrildiğini belirtti.

Yılmaz, fakültede bakım teknisyeni yetiştiren elektrik, elektronik ve motor gövdenin yanı sıra havacılık yönetimi bölümlerinde de eğitim verildiğini ifade ederek, özellikle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uçak bakımı alanındaki boşluğu doldurmak ve kaliteli eleman yetiştirmek için çalışma yaptıklarını işaret etti.

Havacılık yönetimi bölümünü de çok önemsediklerini belirten Yılmaz, bu bölümden mezun olanların hava meydanlarında uçuşların organize edilmesi konusunda istihdam edildiğini anlattı.

'THY'nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için İŞKUR'la ortaklaşa çalışma yürütüyoruz'

Yılmaz, uçak bakım teknisyeni konusunda çok büyük bir personel açığı bulunduğuna, eleman ihtiyacının karşılanması için çeşitli kurslar da düzenlendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

'THY'nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için İŞKUR'la ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. THY'nin ihtiyaç duyduğu dallarda motor gövde üzerine veya uçak yapısı üzerine hangi dalda ihtiyaç varsa kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar 6 aylık ve THY tarafından yüzde 50 istihdam garantisi verilen kurslar. Yani 100 kişiden 50'sini THY işe almayı garanti ediyor. İstihdam ise genelde yüzde 90'ların üzerinde gerçekleşiyor. Bugüne kadar THY için 500 civarında eleman yetiştirdik.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme