Brüksel'de PKK çadırı gerginliği!

Brüksel'de tarihi anlaşmaya imza atan Başbakan Ahmet Davutoğlu: Terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır' diyerek Belçika hükümetine sert tepki gösterdi.

  • 1058

Davutoğlu'ndan PKK çadırına izin veren Belçika'ya sert tepki

Davutoğlu “Yalnız bir konuda kırgın olduğumu belirtmem gerekiyor. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır’ diyerek Belçika hükümetine sert tepki gösterdi.

KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYUN!

Bir muhabirin sorduğu soruya sert şekilde tepki veren Başbakan Davutoğlu “Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da benim yerime koyun. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz”ifadelerini kullandı.

Davutoğlu “Ankara saldırısından sonra beni arayan herkese teşekkürümü ilettim. Bu bir dayanışmadır. İşte bu işin bir yüzü ancak diğer yüzü de şu: Gençleri, kadınları çocuklarında aralarında bulunduğu 35 sivili Ankara'da katletmiş olan bir terör örgütü. Hem de otobüs duraklarında. Bunu bir Brüksel'de düşünün. Araçla otobüs durağına geliyor ve insanlarınızı öldürüyor. Bu terör örgütü aynı bayrağıyla bugün Brüksel'in sokaklarında gösteri yapabildi. Siz nasıl hissederdiniz. Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da benim yerime koyun. Herkesin 

bizi dinlemesi ve saygı duyması gerekiyor. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz.” dedi

Türkiye'nin AB'ye entegrasyonunun derinleştirilmesi ve Suriye mülteci krizinin çözülmesi gerektiğini belirten Başbakan Davutoğlu, bugünkü görüşmelerde Türkiye ile AB arasında kriz yönetiminden ibaret olmayan, daha stratejik bir işbirliğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bugün varılan anlaşmanın insani bir boyutu olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü bütün anlaşmaların ana hedefi şudur; çocuklar, kadınlar ölmesin, gençler, yaşlılar Ege Bölgesinde hayatlarını kaybetmesin. Bu nedenle, insan kaçakçılarının cesaretini kırmak ve yasal göçü cesaretlendirmek için dengeli bir yaklaşım olması konusunda anlaşmaya vardık. Türkiye, şu anda Ege'deki adalara yasa dışı varanları geri alacak ve diğer taraftan Avrupa ülkeleri de aynı sayıda yasal göçmeni Türkiye'den alacak. Dolayısıyla son derece adil ve cesaret verici bir adım oldu. Mülteciler için de çok umut verici bir adım oldu. Maliyet ve yük paylaşımının da adil bir şekilde yapılması konusunda anlaştık. 

Bakmadan Geçme